Имаме спад при PCR тестовете, но ръст при антигенните. Имаме

...
Имаме спад при PCR тестовете, но ръст при антигенните. Имаме
Коментари Харесай

Математик оповести добра и лоша новина за коронавируса

Имаме спад при PCR тестванията, само че растеж при антигенните. Имаме спад на заболяемостта, този път нямаме растеж при отварянето на заведения и учебни заведения. Спазват се правила в офиси и заводи. Това съобщи математикът Лъчезар Томов в утринния блок на bTV.

" Пандемията спада, случаите спадат. Много хора прекараха и това е главната причина. При нас има доста умряли, които не са влезели в статистиката. България е страна, която не е гъсто обитаема, дребна подвижност и няма вътрешен трафик, както е в Германия. Затова при нас по-слаби ограничения водят до по-сериозни резултати ", разяснява още той.

" Швеция забрани събирането на закрито и намерено на повече от 8 индивида, а те имат повече преболедували от нас. При нощните заведения може да има местни талази. Безумно е да се разрешава това, до момента в който не се ваксинират всички. Трябва да вземем образец от Швеция ".

" Две седмици след Великден ще се разбере какъв е резултатът и има ли растеж около пътуванията. Сега има ужасно доста преболедували и би трябвало да е по-добър резултатът от предходната година ", съобщи още той.

Томов разяснява и новите разновидности на вируса.

" Надявам се да няма нови разновидности. Сега е времето, в което би трябвало да се тестват инцидентни хора, с цел да се видят какъв брой са преболедували. Да установим какво се е случило и да преценим какъв брой време имаме, какво ще се случва ".

" Ако приказваме за същински групов имунитет, това е допустимо, като се имунизират над 5 милиона души. Трябва първо да се имунизират възрастните, с цел да понижим текучеството пациенти в лечебните заведения. Има висока смъртност при всички възрасти в България. Рискова група са хората с наднормено тегло, диабет, с хронични болести и приложимост на цигари и алкохол. Хората не вървят в точния момент в лечебните заведения и това утежнява нещата ".

" Има неприятна и добра вест за ковид. Добрата е, че COVID-19 мутира на всички места еднообразно. Лошата вест е, че мутира бързо и имунитетът не ни оказва помощ да бъдем предпазени. Вървим към превъзмогване на вируса, само че държавното управление би трябвало да изисква на всички места да вървят имунизирани. Трябва да се внимава с внасянето на вируса, карантината способства за ниската смъртност и по-малкото болни. Много страни се оправиха с това ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР