Имаме силната воля да се намери бързо и полезно решение

...
Имаме силната воля да се намери бързо и полезно решение
Коментари Харесай

Министър Илиев: Имаме силната воля да намерим бързо и полезно решение за Витоша

„ Имаме мощната воля да се откри бързо и потребно решение за Природен парк „ Витоша “. Тази прелестна планина би трябвало да бъде налична за всички по метод, по който заслужава една европейска столица. Радвам се, че всички участници в разискванията през днешния ден са ангажирани директно в този развой “.

Това съобщи министърът на младежта и спорта пред публицисти след края на полемиката на тематика „ Спорт и туризъм на територията на Природен парк „ Витоша “, оповестиха от пресцентъра на ММС. В събитието, което се провежда по самодейност на министър Илиев, присъединяване взеха министърът на околната среда и водите Юлиян Попов, министърът на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков, министърът на туризма Зарица Динкова, министърът на земеделието и храните Кирил Вътев, министърът на опазването на здравето Христо Хинков и заместникът му Михаил Околийски, кметът на Столичната община Васил Терзиев, регионалният шеф на Област София град Вяра Тодева, представители на планински служби и организации, чиято активност е обвързвана с планинския спорт, туризъм и др. 



По време на полемиката бе взето решение за осъществяване на регулярни срещи, на които да бъдат подхванати съответни дейности за оправянето с проблемите, като за задачата ще бъде начертана и пътна карта. 



Министър Илиев означи, че Витоша е неповторима естествена даденост, на каквато малко градове имат щастието да се радват. По думите му е от значително значение да се откри баланс, при който жителите да получат най-хубавото, да се основат предпоставки за икономическо раздвижване и наложително естественото благосъстояние на парка да бъде опазено. Министърът бе безапелационен, че пресечна точка на всички проблематични области се явява неналичието на съответен План за ръководство на естествения парк. 

„ Без подобен проект няма по какъв начин да се осъществя цялостна уравновесена, отговаряща на ползите на обществото тактика, включваща визия за инфраструктурата, пътищата, канализацията, електрификацията, сервитути, писти, уреди, места за настаняване, заведения, планински направления, почистването и обезпечаването на цялостното запазване на естествения запас “, сподели още Илиев. Министърът бе безапелационен, че след провелата се среща е оптимист за очертаването на вероятностите и предстоящите дейности от страна на институциите във връзка с парка.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР