Имаме сериозни опасения, че ще има опит делото за радикален

...
Имаме сериозни опасения, че ще има опит делото за радикален
Коментари Харесай

ВМРО заподозря политически чадър над подсъдим за радикален ислям

" Имаме съществени опасения, че ще има опит делото за коренен ислям против Ефрем Моллов да бъде потулено, върнато назад за доразглеждане и в никакъв случай повече да не бъде импортирано. Налице са основателни подозрения, че той се употребява с политически чадър от избрана политическа партия със съществени позиции в Смолян и района. "
Това съобщи пред публицисти депутатът от Вътрешна македонска революционна организация Александър Сиди по-рано през днешния ден в Народното събрание.
Лидерът на партията " Помак " Ефрем Моллов е обвинен за проповядване или подбудителство към дискриминация и ненавист, учредени на етническа и религиозна принадлежност, след инспекция от ДАНС на активността му.
" В Смолян на следващия ден в 10.00 часа бъде първото съвещание по следващото дело за коренен ислям в страната. Притеснява ни това, че делото е по прокурорска кореспонденция от 2013 година.
В последните 5 години нещо се е случило в прокуратурата откакто не са съумели да внесат обвинителен акт против лицето Ефрем Моллов за втълпяване на етническа ненавист и за религиозно опълчване в книгата си " Има ли бъдеще Велика Булгария или за какво бе скрита историята на помаците ", стимулира се Сиди.
" Прокурорът, внесъл обвинителния акт за утрешното дело, се оказва, че не работи в Прокуратурата в Смолян.
Каним всички жители, които поддържат нашата идея в битката с верската радикализация, да дойдат и да покажат своята поддръжка на правосъдния състав по делото.
Призоваваме основния прокурор да бъде извънредно деликатен, да следи от близко този случай, с цел да може справедливостта да спечелва ", разгласи Сиди.
Кой е Ефрем Моллов
Той е лицето, който познавате от така наречен Европейски институт „ Помак” – регистриран е по Закона за сдруженията. Моллов е притежател и на пчеларска компания, която е учредена от татко му. Той има висше обучение, работи като преподавател в Смолян, в 2009 година е бил освободен от работа, след което се заема с политика.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР