Имаме сериозни амбиции няколко ресторанта да успеят да спечелят звезда

...
Имаме сериозни амбиции няколко ресторанта да успеят да спечелят звезда
Коментари Харесай

Имаме сериозни амбиции няколко ресторанта да успеят да спечелят звезда „Мишлен“


Имаме съществени упоритости няколко ресторанта да съумеят да завоюват звезда „ Мишлен “. Това сподели в предаването „ Денят стартира “ служебният министър на туризма.

Изпратили сме покана до централата на „ Мишлен “ да изпратят инструктори в България, уточни Димитров. По думите му има претенденти за това, само че би трябвало да се уточнят критериите.

Според него зимните ни курорти, измежду които Банско, Боровец и Пампорово, оферират „ прелестно съответствие сред цена-качество “. По думите му цените тази година ще са с 20-30 % по-високи, само че туристическият ни артикул остава конкурентоспособен.

Днес в Банско се открива зимният туристически сезон. уточни, че каквото е зависело от министерството, е направено. Единственото, което попречва сега началото на зимния сезон, е неналичието на сняг. Банско е отлично място и без сняг, могат да се разхождат, могат да се любуват на кухнята, уточни Димитров. Той добави, че управата на града обмисля да се построи летище за дребни самолети, с цел да издигнат качеството на курорта.

2022 година беше предизвикателна година, сложна, само че сполучлива, сподели още служебният министър. В началото на годината, когато породиха военните дейности, се стреснахме доста и чакахме спад по отношение на 2019 година към 22%. В момента този спад е едноцифрено число – сред 8 и 9 %. До края на октомври сме осъществили 5 милиарда лева доходи в хазната от туризъм, разгласи още Димитров.

Имаме 6 746 000 регистрации на туристи. И се вижда резистентен тренд – българинът продължава да си харесва страната и почива тук. Това е показателно за качеството на продукта ни. Ние сме сериозни туристи, виждали сме, обикаляме и оставаме в България. Петдесет на 50 са разпределени почивките навътре в страната и по морето, и за жалост, имаме понижение на задграничните туристи, като това се обуславя от геополитическата обстановка, разяснява.

Той съобщи, че има сериозен отлив на туристи от съветския, украинския, белоруския и немския пазар. Това е отлив на съществено количество туристи и ще отнеме малко време да наваксаме числата, уточни той. За благополучие на всички останали пазари бележим растежи, сподели още министърът на туризма.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР