Имаме само няколко години, за да успеем да редуцираме емисиите

...
Имаме само няколко години, за да успеем да редуцираме емисиите
Коментари Харесай

Климатичен активист: Имаме 7 години да спрем глобалното затопляне

Имаме единствено няколко години, с цел да успеем да редуцираме излъчванията на равнище, при което да не създадем климатичните промени доста трагични за цялото човечество. Изисква се извънредно доста обща работа сред страни, компании и хора от науката.

Това сподели за Euronews Bulgaria деятелят в битката с климатичните промени Любомила Йорданова в непосредствено включване от египетския курорт Шарм ел Шейх, където се организира интернационалната конференция на Организация на обединените нации по тематиката.

Тук пред най-голямата сцена на Организация на обединените нации има един калкулатор, който демонстрира какъв брой излъчвания сега светът основава с всички наши индустриални действия.

 
По последни калкулации имаме към 7 години, в които можем дейно да осъществяваме разнообразни планове, които да доведат до увеличение на температурата единствено с 1.5 градуса. Имаме единствено 6-7 години да променим нещо, по-късно ще бъде малко комплицирано.
Любомила Йорданова

Създадохме програмен продукт, който оказва помощ на разнообразни компании да редуцират своите излъчвания и да се приготвят за всички нови закони, които сега много интензивно се трансформират, описа още Йорданова.

Всички научни данни и доказателства демонстрират, че климатичните промени ще насочат цялото човечество към един режим на непрекъснати катаклизми и сюжети на нараснали разноски, свързани с естествените произшествия, добави климатичният специалист Георги Стефанов.

 
Нивата на разноските за изменението на климата от световния Брутният вътрешен продукт, които сега са към 4% ще се удвоят безусловно за десетилетие. Това е цена, която обществото не може да компенсира.
Георги Стефанов

Алтернатива има. Сектор „ Енергетика “ е главният емитент на парникови газове. Трябва внезапно ограничение на дотациите за изкопаеми горива. 70% от всички международни дотации отиват за поддръжка на нефт, въглища и газ. Спирането на тези дотации можем да го създадем на следващия ден.

Природният газ, метанът, са новите въглища. Той е ускорителят на повишение на световната температура, защото последните две десетилетия започнахме всеобщо да го използваме.

Вижте цялото изявление във видеото.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР