Имаме само двама души, които се нуждаят от по-сериозно интензивно

...
Имаме само двама души, които се нуждаят от по-сериозно интензивно
Коментари Харесай

Д-р Ангел Кунчев: За момента заразата от морбили е ограничена

Имаме единствено двама души, които се нуждаят от по-сериозно интензивно лекуване от морбили, другите г изкарват със междинна тежест. Лошото при морбили е, че са вероятни по-късни затруднения, тъй че децата би трябвало да се следят в околните 1-2 години. Това съобщи държавният здравен контрольор доктор Ангел Кунчев в утринния блок на Българска национална телевизия.

"За момента болестта е лимитирана, към този момент 2-3 ден нямаме нови случаи, само че може да се допуска, че вирусът продължава да циркулира и в случай че откри неимунизирани лица, без значение от възрастта може да се заразят. Инфекциозните болести се лекуват в инфекциозни клиники ", сподели още той.

"Родителите би трябвало да спомагат интензивно и да водят постоянно децата за имунизации, а лекарят би трябвало да упорства и да търси детето до последно, когато по календар пристигна времето за имунизация, да не я пропуща ", безапелационен бе доктор Кунчев.

"В обстановка на зараза хората са много по-информирани. Изпратихме писма до всички общопрактикуващи лекари да си ревизират описите и всички деца до 18 години, с цел да не позволим да се разрасне заболяването ", добави държавният здравен контрольор.

"Родителите имат право на мнение по отношение на децата си, само че при липса на имунизация се заплашват и други хора и деца. Става въпрос за групов имунитет ", приключи доктор Ангел Кунчев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР