Имаме с по 20% спад на новите случаи, който се

...
Имаме с по 20% спад на новите случаи, който се
Коментари Харесай

20% спад на новите случаи на COVID-19 у нас за последните 7 дни

" Имаме с по 20% спад на новите случаи, който се дължи най-много на София и на някои елементи в страната, други елементи - Враца и други няма подобен спад ". Това съобщи в ефира на математикът доктор Лъчезар Томов относно резултатите за последните 7 дни.

Според него има разлика в това по какъв начин се ползват ограниченията, до каква степен се съблюдават. Най-добре се оправиха с пандемията страните, които реагираха рано - още в края на януари, началото на февруари, ние реагирахме при започване на март. И главното измежду ограниченията им е затварянето на страната, наложителната карантина от 14 дни, като не са отпуснали режима през лятото. Като образци доктор Томов даде Южна Корея и Тайван.

" Прогноза не може да се направи за след празниците какви ще са резултатите, тъй като не може да се планува по какъв начин ще честват хората. Тя зависи от тяхното държание ", означи математикът. По думите му, след Коледа би трябвало да има по-сериозно затваряне за да се смъкват задоволително равнищата на заразяване, с цел да може да стартира имунизацията на нацията обикновено.

Математикът е направил оценка, че смъртността в този момент ще стартира леко да пада, което ще се покаже като по-бърз спад, тъй като имаме от ден на ден възрастни хора заболели, което значи, че от ден на ден хора са в интензивно поделение и все по-дълго те ще бъдат лекувани.

" Данните демонстрират, че процентът инфектирани при нас не е огромен. У нас заболели са били 10-15 % от популацията ", каза доктор Томов. 

Национален статистически институт регистрира ноември за най-смъртоносен от 5 години насам - в България през този месец са умряли 15 964 души, от COVID-19 - 2 681. Голямата обща смъртност и ниската от случаите с ковид математикът изясни по този начин: " При претрупаната здравна система има хора, които се лекуват у дома, а са за хоспитализация. Около 15-20% от новите случаи би трябвало да са приети в болница, само че няма къде да се хоспитализират. Те се лекуват с пневмонии у дома, с кислородни апарати у дома. Това е болест, която е неуправляема, вие сте у дома, почивате и не влизате в регистрите ".
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР