Имаме рязко нарастване на избирателната активност в чужбина, важно е

...
Имаме рязко нарастване на избирателната активност в чужбина, важно е
Коментари Харесай

Румен Радев: Този път не аз определих датата за изборите

Имаме внезапно повишаване на изборната интензивност в чужбина, значимо е да я подтикваме и развием на още по-голямо равнище. Това съобщи президентът Румен Радев по време на чуването на номинираните за състав на Централната изборна комисия.

,,Имаме внезапно повишаване на изборната интензивност на нашите гласоподаватели в чужбина. Имаме възторг да се образуват секции, въпреки това е законът и правото на политическите партии да дефинират членове на секционните комисии'', добави президентът.

Според него по тази причина е сериозно значимо допустимо най-бързо да станат точни и ясни разпоредбите, да има навременна връзка с политическите партии и с българските общности.

,,Да е явен редът, с цел да може тази интензивност в чужбина да се подтиква, да я запазим и развием на още по-голямо ниво'', уточни президентът.

Не аз дефинирам датата за изборите този път. Тя се дефинира от няколко фактора - дейностите на самите партии в 45-ото Народно заседание, тяхната настройка и невъзможността да излъчат държавно управление, в това време Конституцията, която повелява ясни периоди. Трябва да имате опция да разгърнете една пълноценна хронограма. Знаете, че 4 юли е безусловно невъзможна дата, вие няма по какъв начин да се справите, тъй като автоматизирано нарушавате закона. Не можем да отлагаме и след 11 юли, тъй като има искания, че повече не може да стои тази политическа настройка. Не върви и държавното управление в оставка да стои още дълго време, разяснява Радев.

По думите му избори юли, август, септември не са правени като се изключи едни – парламентарни на 5 юли 2009 година

,,Успяхме да стигнем до градивно решение. Удовлетворен съм, че мислите в този дух и жанр. Ще има мой декрет в период с една специфичност, че той би трябвало да стане дружно с оповестяването на служебното държавно управление. Моля ви, да започнете координацията и единодействието си от сега'', съобщи пред номинираните за състав на Централната изборна комисия Румен Радев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР