Имаме решение на партията да не подкрепяме БСП. На конгрес.

...
Имаме решение на партията да не подкрепяме БСП. На конгрес.
Коментари Харесай

Борисов окончателно отсвири Григорова: Имаме решение на партията да не подкрепяме БСП

" Имаме решение на партията да не поддържаме Българска социалистическа партия. На конгрес. Дори и да ги прикани да гласоподават, това е срещу устава и решението на партията, ще се съберат партийците и ще ме смъкват. " Това разгласи в Плевен водачът на ГЕРБ Бойко Борисов. Той иронизира и държанието на претендента за кмет на столицата от ПП-ДБ Васил Терзиев. И акцентира, че са се борили с някогашната комуниститическа партия. Те вместо да повдигнат претендент, който предложих, ние да го подкрепим, тази сглобка да стане група, която да ръководи 4 година, споделиха " Не ". Резултатите са тези ", сподели още Борисов. 
 
Според него сглобката се е разпаднала, " само че това, което следва, също е ужасно и не им се желае да си го признаят ". Дори счита, че Кирил Петков е трябвало да е с него в Плевен, с цел да са дружно, откакто ПП-ДБ нямат балотаж. И даде образец, където двете обединения в този момент е могло да са дружно като да вземем за пример в София зад Терзиев, в Габрово против претендента на " Възраждане ".
 
" В Пловдив се биеме. Но където не - се поддържаме. В Разград не сме, тогава ние поддържаме. Това е естествена сглобка, в цивилизования свят се споделя коалиция ", изясни той връзките в обединението.
 
Борисов се възмути, че има решения на Министерски съвет, които не са съгласувани - Мария Габриел е цяла седмица в Съединени американски щати, а те не се чували 2 седмици по телефон, мейл или адрес. " Не ни липсва. Те си приказват единствено с Движение за права и свободи. С мен и моята партия не си приказват ", съобщи водачът на ГЕРБ по адрес на ПП-ДБ.
 
" Сглобката последните две седмици тотално се счупи. Със прекъсването на " Хемус " през вчерашния ден, дружно с пътя Велико Търново-Русе и Монтана-Видин, няма по какъв начин да се одобри бюджет. Всички кметове, зад които заставам, са дали обещание тази инфраструктура да я има. Празни обещания не даваме ", повтори той тезата, която по-рано отбрани и край Ловеч.
 
" Така самозабравила се сглобка... не можем да подсигуряваме, че ще се случи ", сподели още той и още веднъж подлага на критика решението на държавното управление за закупуване на бойните машини " Страйкър ", без да се гласоподава в Народното събрание.
 
Той уточни, че шефът на комисията по защита ХРисто Гаджев е " за ", само че Борисов желал това да се гледа дружно с бюджета. " Да кажем ще се въоръжаваме ли. Когато гласувахме за Ф-16, те питаха дали тунелът на Петрохан не бил по-голям. Те не знаят къде се намира Петрохан, само че тогава приказваха единствено за пред българите, а в този момент взимат решения за " Страйкърите ", без да се гласоподава в Народното събрание. Защо стопират " Хемус ", възмути се Борисов. И акцентира, че в този момент планът за автомагистрала ще е доста по-скъп.
 
По-страшното за водача на ГЕРБ е рухването на държавното управление и нови избори. " Повече няма да може да се съберем години наред. Или би трябвало да се седне и да се направи нещо, което най-малко за хората носи нещо обикновено. Това не е обикновено. В София в Народното събрание сме дружно, а в страната се избиваме ", сподели Борисов. Ако това се придвижи в Народното събрание, нямало да може да се вземе нито едно решение.
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР