Имаме реалните шансове да сменим статуквото в Етрополе и хората

...
Имаме реалните шансове да сменим статуквото в Етрополе и хората
Коментари Харесай

Владимир Александров, БСП: Имаме реални шансове да сменим статуквото в Етрополе

 izbori_2023_v1_013


„ Имаме действителните шансове да сменим статуквото в Етрополе и хората да не получат още от същото. Аз персонално съм отчаян от политиките на локалната администрация през последните 3 години. ”

Това съобщи претендентът за кмет на Етрополе от Българска социалистическа партия Владимир Александров в ефира на БТВ.

Той дефинира като един от огромните проблеми непрозрачното ръководство на общината, като цитира статистика, съгласно която рейтингът на достъп до информация на Етрополе е 37%, а на прилежащите Правец и Панагюрище – надлежно 64% и 73%.

„ Ако бъда определен за кмет на Етрополе, ще трансформира тази статистика. Това може да стане, когато имаме една транспарантна община и едни работещи отдели, които разгласяват това, което всеки от тях прави. Ще направя проверка на общината, на болничното заведение и на спортното сдружение, тъй като хората би трябвало да знаят защо се харчат техните пари. Дори на мен, като общински консултант, ми е отказван достъп до цялостната информация ”, сподели Александров.

Кандидатът за кмет сподели в ефир прегледен образец за ръководството на общината - две фотоси, на които се виждат входни табели на общини през нощта – едната на Правец, която е осветена, и една тъмна – на Етрополе.

„ Лично съм алармирал да осветят табелата, само че нямаше никаква реакция от страна на общината. Затъмнението не е единствено образно, то е в съвсем всички сфери. През последната година общината се ръководи през обществените мрежи, само че тя не взема решение поставените от жителите проблеми, а единствено им лайква постовете. Това е неприемливо ”, разяснява Владимир Александров.

Той обърна внимание и на различен проблем: „ Ако, когато си подготвях програмата и пишех, че желая да развия нови работни места, към днешна дата приказваме за задържане на работни места. Защо споделям това – липсва връзка сред общинската администрация и представителите на междинния бизнес и те са подготвени да изнесат производството си в прилежаща община. Аз желая да ги задържа в Етрополе. ”

Александров си сложи и още една задача – да усъвършенства общинското опазване на здравето.

„ Лично се наемам с привличането на средства за построяването на пречиствателна станция, с цел да могат етрополци да пият чиста вода. С години този проблем не е решен. За построяването ѝ трябват сред 8 и 10 млн. лева Тя ще е пионер освен за Етрополе, само че и за България. Подобна пречиствателна станция има в Швеция ”, сподели още претендентът на Българска социалистическа партия за кмет на Етрополе Владимир Александров.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР