Имаме разрешение от Русия, там ще има изборни секции в

...
Имаме разрешение от Русия, там ще има изборни секции в
Коментари Харесай

В Русия ще има изборни секции, в Украйна може и да не се гласува

" Имаме позволение от Русия, там ще има изборни секции в двете ни дипломатически представителства в Москва и Петербург. За Украйна към момента не е ясно, допустимо е там избори да няма заради военният риск. Това зависи от интензивността на българската общественост в западните региони на страната. В Турция сме взели всички ограничения, тъй че да няма нарушавания на изборните правила и кодекс ", това съобщи служебният министър на външните работи Николай Милков.

" По отношение на вота в чужбина, подготовката тече непрекъснато. Държим връзка с управляващите в чужбина непрестанно. Към този миг сме в напреднал стадий, от дълго време са поискани позволения от приемащите страни за образуване на изборни секции. Най-вероятно избори ще има такива в над 60 страни, общият брой на секциите ще е сред 700 и 800 ", разяснява той пред Българска национална телевизия.

" От чисто политическа позиция, връзките сред България и Русия се развиват в една доста тясна рамка сега. Ние се придържаме към интернационалното право като основополагащ принцип на българската интернационална политика. Нямаме поле за маневриране. Ако има опция за възстановяване на дипломатическите задачи в Русия, бихме могли да разгледаме опциите, само че това е комплицирано ", съобщи Милков във връзка с връзките с Русия. 

" Смятам, че имаме късмет да разгадаем проблемите с РСМ, които съществуват от десетилетия, само че бяха пренебрегнати. Сега имаме механизъм, френското предложение, което е признато от Народното събрание на Северна Македония. Има изгледи за усъвършенстване на връзките ни ", сподели още министърът. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР