Имаме професионално подготвена програма, която показва приоритетите ни във всяка

...
Имаме професионално подготвена програма, която показва приоритетите ни във всяка
Коментари Харесай

ГЕРБ: Имаме и волята, и смелостта да бъдем първи и да съставим правителство

Имаме професионално готова стратегия, която демонстрира целите ни във всяка една сфера, сложен документ, който демонстрира по какъв начин би могла да бъде ръководена България. По-важното е друго – с изключение на съответните програмни планове, уверен съм, че имаме и волята, и смелостта, с изключение на да бъдем първи, и да съставим държавно управление.

Това съобщи пред публицисти Томислав Дончев минути откакто чоп на ЦИК дефинира ГЕРБ-СДС да се явяват под номер 2 в бюлетината, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Дончев акцентира, че няма ясна поръчка, че ще се коалират с ПП-ДБ.

„ Коментирани са благоприятни условия “, посочи той. По думите му кой е първи и кой е втори постоянно има значение, даже разликата да е половини или 1% първият е първи и това значи, че най-голяма част от българските жители са дали доверие на него. „ Ще се борим да бъдем първи “, безапелационен е Дончев.

Делян Добрев означи, че хората чакат от политиците да се оправят с инфлацията. „ Ние сме единствената партия, която ясно заявяваме, че ще решим този проблем. И освен че заявяваме, че ще решим този проблем. По време на ръководството на ГЕРБ в тези 10 – 12 година инфлация нямаше, тя беше сред 0 и 2%, т.е. потвърдили сме, че ние можем да решим най-големия камшик в днешния ден – инфлацията, която направи по този начин, че за последните две години хората обедняха с близо 50%, тъй като имаме инфлация по 20% всяка година “, съобщи той. Добрев прикани оправданията да не бъдат с интернационалното състояние, тъй като в Европа инфлацията е едноцифрена, а в България е двуцифрена. „ 20% две следващи години и не се вижда светлина в тунела, т.е. в случай че сътрудниците от „ Промяната “ и Демократична България са първи, моето безпокойство, е, че те нямат решение на този въпрос, най-малко до момента не са го декларирали “, сподели още той и посочи, че ПП-ДБ не го слагат като приоритет в техните стратегии и ще забележим още от същото.

Росен Желязков изясни, че през днешния ден действително стартира предизборната акция. „ Нашата цел е да сме първа политическа мощ, да получим първия мандат и да съумеем да реализираме консенсус за сформирането на постоянно държавно управление, което най-сетне, след толкоз доста опити, да стартира да взема решение действителните проблеми и да съберем нужния консенсус за провеждането на правосъдната промяна, тя да не е инженеринг, а да бъде учредено очакване на обществото за правдивост и едно работещо и функциониращо правораздаване “, сподели той.

„ В този смисъл ние виждаме най-малко два очевидни сигнала – нашите политически съперници към този момент започнаха да приказват за нуждата от всеобхватна конституционна промяна, което допуска едно огромно болшинство, каквото се чака от обществото, което може да се случи въз основата на стратегия за ръководство и въз основата на вероятността да образуваме постоянен кабинет, и другият позитивен сигнал е декларираното желание при практикуване на законодателната самодейност на Министерски съвет към 49-ото Народно събрание за изменение и допълнение на Наказателно-процесуалния кодекс по всички щекотливи въпроси, които бяха дискутирани в предходния парламент, което приказва, че разискванията както в комисии, по този начин и в пленарна зала са довели до разбирането, че има нужда от по-добра и по-конституционно съобразна нормативна уредба, която да подкрепим “, заключи Желязков/БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР