Имаме притеснения в няколко момента, които на практика противоречат на

...
Имаме притеснения в няколко момента, които на практика противоречат на
Коментари Харесай

Експерт предупреди за притеснителна тенденция в цените и бизнеса

" Имаме терзания в няколко момента, които на процедура опонират на оповестените планове да се овладява инфлацията и да се усъвършенства бизнес средата. Напротив, виждаме доста внезапно утежняване на средата в бранша на търговията и ритейла като цяло. Първата причина за това е плануваното въвеждане на най-малък корпоративен налог, световен. Това е планувано по метод, по който България да не се възползва от плануваните данъчни благоприятни условия за облекчения във връзка с вложения и работна ръка. " Това съобщи пред NOVA Николай Вълканов, изпълнителен шеф на Сдружението за съвременна търговия.

Именно от това съдружие предизвестиха, че в случай че бъдат признати измененията в данъчните закони, може да се стигне до ново повишаване на цените в магазините. По думите на Вълканов промените ще обиден шест от търговците на храни на дребно на обща стойност 13 милиона лв. за налози, които ще би трябвало да бъдат платени следващата година.

" Допълнителни 24 милиона по транзакионни разноски чакаме да бъдат платени след приемането на електронния ваучер ", добави още Вълканов. По думите му, при смяната по това перо облагите ще бъдат " изядени " от разноските. Той уточни, че се чака финансовите благоприятни условия на фирмите съществено да намалеят. Както и че може да се следи нарастване на цените и поради влошената съгласно него бизнес среда.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР