Имаме притеснение, че има пробив в служба Военно разузнаване и

...
Имаме притеснение, че има пробив в служба Военно разузнаване и
Коментари Харесай

Президентството е накарало военно разузнаване да реагира официално на обвиненията на Мирчев

„ Имаме терзание, че има пробив в работа „ Военно разузнаване ” и в ДАР. Не споделяме, че проведено работят срещу България. Вчера видях, че „ Военно разузнаване ” е реагирало публично на думите на Ивайло Мирчев. Не може службите да вземат участие в политическите боричкания, да се месят. Това не е направено от управлението на службата. Моите съмнения е, че това е поръчано от президенството ”. Това сподели в ефира на Нова телевизия Атанас Атанасов – съпредседател на „ Демократична България ” във връзка изказванията на народен представител Иво Мирчев за съветско въздействие по върховете на службите. По думите му „ Вонното разузнаване ” би трябвало да се занимава със събиране на информация отвън страната.

„ Когато приказваме за изгонването на 70-те съветски дипломати, някои от политическите сили, които споделиха, че това е вярно, постъпиха лицемерно. Защото на председателския съвет знам по какъв начин някои хора се държаха, какви им бяха тезите, а по-късно по какъв начин се изкараха евроатлантици ”, изясни ген. Атанасов. Според него няма да бъдат прекратени дипломатическите връзки.  

 „ Българска социалистическа партия не пречат на депутинизацията и не бих отишъл по-нататък да се меся в техните вътрешни работи и позициите, които одобряват. Коалицията зад държавното управление в оставка имаше за съществена задача битката с корупцията в Борисовата страна ”, уточни той.

Атанасов разяснява, че през вчерашния ден са се разбрали за съставянето на управническа стратегия за 6 месеца, както и за посредващ избор на доверие. 

„ Тези от Има Такъв Народ, които гласоподаваха в поддръжка на вота на съмнение, те не промениха ли на своите гласоподаватели. Политическа партия не желае да договаря с Има Такъв Народ. Остава да договарят с тези, които желаят да „ изчегъртат ” ГЕРБ ”, сподели той.

„ За да получим парите по Плана за възобновяване имаме доста работа тъкмо в този момент. Основното изискване е да създадем положителни условия за битка с корупцията у нас. Много е значимо КПКОНПИ да проработи, тъй като през последната година не сме чули каквото и да било да е свършено ”, уточни ген. Атанасов.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР