Имаме прекрасни планини и те не са само безценен природен

...
Имаме прекрасни планини и те не са само безценен природен
Коментари Харесай

Румен Радев: Българските планини са не само безценен природен ресурс, но и част от нашата национална идентичност

Имаме прелестни планини и те не са единствено скъп естествен запас, само че и част от нашата национална еднаквост. Институциите следва да поддържат самодейностите на Асоциацията на планинските водачи, с цел да може българските планини да стават по-достъпни за младежите. Това съобщи през днешния ден президентът Румен Радев, откакто взе участие дружно с планински водачи, спасители и доброволци в поход, с който бяха доставени материали за съоръжение на новоизградения подслон до седловината "Кончето " в Пирин планина. Така президентът извърши поетия от него ангажимент пред Асоциацията на планинските водачи в България персонално да се увери в положените от нея старания за възобновяване на животоспасяващия подслон във високите елементи на Пирин.

Президентът прикани да пазим планините си от всевъзможни похищения, безобразна сеч и бракониерство, което можем да реализираме единствено в случай че бъдем непримирими като общество към всички тези отрицателни феномени. Румен Радев открои и нуждата планинските спасители у нас да разполагат, както техните сътрудници в доста други европейски страни, със модерна избавителна техника, в това число хеликоптери, с цел да реагират навреме при сигнали за произшествия и бедстващи хора.
5
Румен Радев подари аптечка, която да бъде употребена от туристите, катерачите, планинските водачи и природолюбителите, които посещават заслона до седловината "Кончето ".
5
В похода се включиха шефът на Дирекция "Национален парк Пирин " Росен Баненски, ръководителят на катедра "Туризъм, алпинизъм, насочване " в Националната спортна академия доцент Александър Шопов и алпинистите Дойчин Боянов и Емил Божанов. Походът стартира рано сутринта от хижа "Яворов ", мина през седловината "Кончето " и приключи пред хижа "Вихрен ".

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР