„Имаме прекрасен повод да подновим диалога между България и Република

...
„Имаме прекрасен повод да подновим диалога между България и Република
Коментари Харесай

Радев: Имаме прекрасен повод да подновим диалога между България и Северна Македония

„ Имаме прелестен мотив да подновим разговора сред България и Република Северна Македония “, съобщи президентът Румен Радев пред публицисти в Скопие.

Делегации от българска и македонска страна отпътуваха за Рим за годишното посещаване във Ватикана и да отдадат респект на светите братя Кирил и Методий.

Президентът Радев съобщи, че взаимното пътешестване е мотив България и Северна Македония да заявят обща воля за развиване на нашите връзки на основата на съдействие, другарство и добросъседство.

Снимка: Президентство на Република България

„ Трябва да обновим доверието и като другари да беседваме по най-тежките въпроси, които ни пречат. Надявам се скоро те да ни сближат “, съобщи президентът Стево Пендаровски.

За първи път българският и македонският президент отиват дружно до Рим и посещават светите места, свързани с делото на светите братя Кирил и Методий. Това се преглежда като положителен знак за разговора сред страните на най-високо ниво, счита Радев.

Снимка: Президентство на Република България

Тази вечер в представителството на Европейската комисия в Рим президентите Румен Радев и Стево Пендаровски ще участват на сключване на съглашение за съдействие сред двете държавни осведомителни организации. Утре президентите на България и Северна Македония ще посетят базиликата „ Санта Мария Маджоре “, където през IX век папа Адриан II благославя българската писменост.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР