Имаме предварителни данни от МФ за печалбите през миналата година.

...
Имаме предварителни данни от МФ за печалбите през миналата година.
Коментари Харесай

Икономистът Георги Ангелов: Част от бизнеса печели от тази криза и създава тази инфлация - петролни компании, банки. Те се справят чудесно защо им плащаме тока и им даваме компенсации

" Имаме предварителни данни от МФ за облагите през предходната година. 47 милиарда лева е прогнозната облагата на бизнеса, което е двойно по отношение на годините преди пандемията. Част от бизнеса печели от тази рецесия и основава тази инфлация - петролни компании, банки. Те се оправят отлично за какво им плащаме тока и им даваме обезщетения. Защо не се фокусираме към тези, които страдат ", сподели икономистът от " Отворено общество " Георги Ангелов в предаването " Тази неделя " по bTV. Ангелов съобщи изрично, че е трябвало да се помогне на дребния и междинен бизнес.
 
" Ние предлагаме тези единици да бъдат обложени с това, което предлага МФ. Ако тръгнем на калпак да се раздава стават най-различни комбинации. Тези, на които нямат потребност от помощ не са доста ", сподели зам.-председателят на Българската комерсиално промишлена палата Красимир Дачев.
 
" Спомням си октомври месец, че би трябвало да се внесе бюджет с невисок недостиг и тогава Министерството на финансите сподели - не ни би трябвало бюджет, ще караме на без бюджет с месец за месец. Сега самото министерство споделя - правилно, че би трябвало да има бюджет с невисок недостиг. Тези пет месеца ги загубихме. Колкото повече се бавят решенията, толкоз по-трудно ще е най-после ", добави Георги Ангелов.
 
" Аз мисля, че тогава не го направиха, тъй като върлуваше нечовечен популизъм. Раздадоха се пари, които в този момент ни трябват. При производителите се подвигнаха цените 50% още предходната година и в този момент това е естествено ", счита предприемачът Красимир Дачев.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР