Имаме предположения кои сред руските дипломати в България са шпиони,

...
Имаме предположения кои сред руските дипломати в България са шпиони,
Коментари Харесай

Имаме предположения, кои са шпионите сред руските дипломати, но не можем да сме сигурни, каза министър Захариева

Имаме догатки кои измежду съветските дипломати в България са шпиони, само че не можем да сме сигурни, сподели през днешния ден по Би Ти Ви министърът на външните работи Екатерина Захариева. Изявлението и беше в отговор на въпрос, дали българската позиция - да не гони дипломати, може да се промени.

" Винаги може да се промени мнението. Виждате, че и тези страни, които експулсираха дипломати, са подготвени да одобряват други, които не са шпиони ", сподели Захариева.

Според нея българската позиция по случая " Скрипал " е поредна и тя надалеч не е сама в решението, като от 19 страни от Европейски Съюз, 9 са изгонили дипломати. Екатерина Захариева акцентира, че напън над България, с цел да вземе едно, или друго, решение по тематиката, не е имало. Тя не се съгласи с изказванията, че поради позицията си, страната може да бъде призната като троянски кон на русия в Европейски Съюз.

България се е потвърдила, като взаимен и предан член на съюза, добави тя.

В отговор на въпрос, Екатерина Захариева сподели, че няма заплаха срещата сред водачите на страните от Европейски Съюз и тези от Западните Балкани да се провали, поради наличието на Косово. Тя изясни, че от шестте страни, които не признават Косово за страна - Испания, Румъния, Словакия, Кипър, Гърция и Сърбия, единствено Испания не е удостоверила наличие.

Според Захариева, с цел да няма спорове, ще се спазят всички протоколни условия на Европейски Съюз, когато става дума за Косово. Така да вземем за пример няма да има флагове на страната, няма да се афишира и страната на участниците, които идват от нея.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Отровеният съветски сътрудник (111)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР