Имаме право да налагаме такса върху вноса и транзита на

...
Имаме право да налагаме такса върху вноса и транзита на
Коментари Харесай

Премиерът Денков: Имаме право да налагаме такса върху вноса и тра...

Имаме право да постановяваме такса върху вноса и преноса на съветски газ, безапелационен е министър председателят Николай Денков, който сега е на посещаване в Тирана. Коментарът му идва по отношение на въведената от Народното събрание такса от 20 лв. за мегаватчас или почти 100 кубически метра съветски природен газ, който влиза и минава през страната. Решението е в действие от 13 октомври т.г., оповестиха от държавната пресслужба.

 

Въпреки глобите против Русия „ някои страни получиха позволение да внасят съветски газ, тъй като нямаха други благоприятни условия. Такива са Унгария и Сърбия. Но към този момент има интерконектори, тъй че има други възможности и съветският газ не би трябвало да се употребява с някакви специфични преференции “, сподели още министър-председателят.

 

Той даде образец с контракта с турската компания „ Боташ “, подписан от служебното държавно управление. В него има такса, обвързвана с вноса и обработката на течния природен газ. „ Всъщност таксата, която ние въведохме, основава опция за същинска конкуренция сред течния природен газ от разнообразни източници и газа, който идва от Русия “, уточни акад. Денков.

 

Днес министър председателят е в Албания, където взе участие в срещата на върха на държавните и държавните ръководители в границите на Берлинския развой. На нея е обсъждана интеграцията сред шестте страни на Западните Балкани по общия им път към Европейски Съюз. „ Преговорите с Европейски Съюз са затруднени по разнообразни аргументи, само че това не пречи самите страни между тях да се интегрират във връзка с търговия, придвижване на артикули, капитали и хора. Това ги приготвя за интеграцията им с Европейския съюз “, означи министър-председателят. На срещата в Тирана са били дискутирани способи за ускорение на тези процеси както сред страните в Западните Балкани, по този начин и по отношение на договарянията за присъединението им към Европейския съюз.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР