Имаме основания да сме доволни от този бюджет. Това е

...
Имаме основания да сме доволни от този бюджет. Това е
Коментари Харесай

Кристиан Вигенин за бюджета: Няма да има корупция. Всеки лев ще отива по предназначение

" Имаме учредения да сме удовлетворени от този бюджет. Това е най-социалният бюджет на България, минимум за последните 15 години. Над 20 милиарда лева са обществените разноски. Голяма част от нашите задължения, които сме поели в нашата предизборна платформа, или се осъществят, или предстоят да бъдат осъществени. " Това съобщи заместник-председателят на Народното събрание и заместител ръководител на Българска социалистическа партия в предаването " Студио стопанска система " по БСТВ.

Вигенин акцентира, че това не е бюджет, който със заеми заплаща обществени разноски, каквито рецензии са се чули. " Всичко, което е обвързвано със обществената сфера са действителни средства. Заемите, които са планувани, са само за финансовите разноски и огромните вложения, които следва да бъдат направени, а те са два пъти повече, в сравнение с през предходната ", изясни той.

По думите на социалиста се усилват на процедура всички обществени заплащания - минималната заплата и пенсиите порастват, усилват се средствата за майките с деца, за първо, второ и трето дете, за обществените асистенти. Детските градини и ясли ще бъдат безвъзмездни.

" Увеличаването на приходите на хората в никакъв случай не е задоволително, само че това не е еднократен акт, а ще продължи през всичките 4 години ", означи Кристиан Вигенин.Той сподели още, че в бюджета са планувани средства за дотъкмяване на болничното заведение в Ямбол, а с актуализацията през юни ще се обезпечат средствата и за нейното съоръжение. " Имаме упоритостта до края на годината всичко да е готово. Ще бъде казус от доста години - нова държавна болница ", посочи заместник-председателят на Народното събрание.

" Няма да има корупция. Всеки лев, който минава през бюджета, ще отива по предопределение. Край на обръчите от компании, завършек на уредените публични поръчки, завършек на източването на средства. Пресичането на тези канали към този момент се вижда в този бюджет ", безапелационен бе Вигенин.

Заместник-председателят на Народното събрание разяснява и тематиката за връзките на България с Република Северна Македония: " Опитът да се възстановяват връзките, да създадем атмосфера, в която и сложните въпроси да могат да бъдат решени, ще среща опозиция - и от вътрешната страна, и извън. Ще има сили, най-много в Северна Македония, които няма да желаят изискванията на България да бъдат изпълнени. В момента в двете страни има нови държавни управления и се отваря един прозорец, който дава късмет да се направи опит. Ако в този момент не успеем, несъмнено години напред ще бъде блокиран процесът. "

Според него няма по какъв начин българската страна да се съгласи да се замрази работата на историческата комисия. " Напротив, очакване да се засилва активността на тази комисия и да се направи всичко допустимо да могат да се вземат решения в нея. Да, ще отворим оптимално съдействието във всички останали браншове, само че това не е вместо напъните в тази комисия по исторически и просветителни въпроси ", сподели още Кристиан Вигенин.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР