Имаме основание да искаме преосмисляне на условията по Плана за

...
Имаме основание да искаме преосмисляне на условията по Плана за
Коментари Харесай

Петър Витанов: България единствена иска предоговаряне на Плана за възстановяване

Имаме съображение да желаеме преосмисляне на изискванията по Плана за възобновяване и резистентност, само че надали ще получим поддръжка от останалите 26 страни в Европейски Съюз.

Това съобщи ръководителят на Делегацията на българските социалисти в Екологичен потенциал Петър Витанов в ефира на Българска национална телевизия.

" Когато договаряхме изискванията по Плана, нямаше война. Съответно енергийните пазари бяха доста по-устойчиви, по-балансирани. Сега имаме напълно нова обстановка, в която България е значим енергиен източник освен за себе си, само че и за съседите в района. Така че имаме съображение да желаеме преосмисляне. Но се притеснявам, че сме единствената страна, която желае предоговаряне. Дори да срещнем схващане от Комисията, надали ще има такова от страна на другите 26 страни в Съвета ", счита Петър Витанов.

Той даде за образец Полша, която се ангажира да затвори своите въглищни централи до 2038 година – решение, посрещнато с голямо неодобрение в страната.

" При всичките проблеми, които този проект сътвори на Полша, ми е доста ми мъчно да допускам, че биха се съгласили България да предоговори своя проект. Може би акцентът трябваше да бъде в това да търсим повече сътрудници от района, които да желаят преосмисляне или преоценка на уговорките ", сподели още социалистът.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР