Имаме официални данни колко хора преминаха през коронавируса (COVID-19), но

...
Имаме официални данни колко хора преминаха през коронавируса (COVID-19), но
Коментари Харесай

Кунчев предупреди за индийския коронавирус и каза, че досега не е имало истинска кампания да се ваксинираме

Имаме публични данни какъв брой хора минаха през ковид (COVID-19), само че не е правилно да се облягаме на тях с твърдо умозаключение какъв е " щитът от хора с имунитет " в България – тъй като отвън формалната. Засега всички ограничения са за унищожаване на маски навън, не и на закрито. В България сега няма кой знае какви ограничаващи ограничения.
Ако задържим от 60 души под 100 000 население за 2 седмици, никоя друга страна няма съображение да стопира български жители да пътувате. Въпросът е да не почнем наесен да растем отново, предизвести Кунчев.
 Информационни акции за имунизация против ковид към този момент има - само че какъв брой костват? Информационни акции за имунизация против ковид към този момент има - само че какъв брой костват?
Кампанията " Ваксинирай се! Заедно ще успеем " се излъчва към този момент към 2 седмици гратис по Българска национална телевизия, bTV и " Нова телевизия ", по тематичните и...
Това, което се случи в Индия, е извънредно съществено. Ситуационният център на НАТО следи доста какво се случва – в пъти нарастване сред другите талази. Вече има данни за разбъркване и формиране на хибрид на вируса сред индийския и английския вид –, а там има стоманени ограничения. Засега това е надалеч от България и Европа, ще го мислим есента, заключи Кунчев.
Основно в България циркулира английският вид (B.1.1.7) – не сме засекли импорт на бразилския и южноафриканския вид. Очакваме да забележим какво ще се случи с индийския вид (B.1.617.2), сподели националният здравен контрольор пред bTV.
Насищането с ваксини против ковид в България е доста огромно – няма друга такава страна в Европа, безапелационен беше националният здравен контрольор. За мен България има две съществени задания в идващите 6 месеца – да направи почтени избори и да се имунизираме против ковид, сподели той. Темпът на имунизация е муден, хората се двоумят – даваш цялостната информация, ангажираш хора с тежест – " кой който харесва би трябвало да чува от него какъв брой значимо е да бъдеш ваксиниран ", бяха думите му. В момента има четири типа ваксини и ти да не се имунизираш, като не си се срещал с ковид – това е тотална безнаказаност, счита Кунчев. Той е безапелационен и за друго – най-малко 3 пъти е предложил на държавното управление на Бойко Борисов да направи същинска имунизационна акция : " Включете някой френски, съветски (телевизионен) канал и ще видите защо става въпрос ", съобщи той. Не става със самоинициатива, а целеустремено и с пари, напомни Кунчев безконечната истина какво е належащо, с цел да се свърши дадена работа качествено.
Кунчев сподели и, че при започване на пандемията ненужно се въвели контролно-пропусквателен пункт и не се пускали хората да идат в парковете. Той се съгласи и, че е имало прекомерно доста брифинги на Националния действен щаб (НОЩ) напролет на предходната година.
 Министърът на туризма не пое отговорност за наложително имунизиране против COVID-19 в бранша Министърът на туризма не пое отговорност за наложително имунизиране против COVID-19 в бранша
България е една сигурна дестинация и по този начин я популяризираме. Утре, 1 юни, ще е ясно с какъв брой ще поевтинеят плажните такъми – ч...
Напълно разбирам настояването да има изясненост за какво има такава висока смъртност поради COVID-19 – само че дано да сме наясно, че ние сме преди всичко в Европа по доста болести, в това число такива, които COVID-19 усложнява, като сърдечно-съдовите, напомни още Кунчев.
Не съм имал диалог със служебния здравен министър доктор Стойчо Кацаров за оставката ми. Не считам, че има защо да ми я желаят. Има и една засегнатост в публичното опазване на здравето - в някои РЗИ има хора, работили 2000 часа изключително за предходната година - това не се компенсира, заключи националният здравен контрольор.
Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР