Имаме общ интерес от силни външни граници, най-належащо е положението

...
Имаме общ интерес от силни външни граници, най-належащо е положението
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен: Можем да подсилим границата между България и Турция

„ Имаме общ интерес от мощни външни граници, най-належащо е ситуацията по сухопътната граница сред България и Турция “, съобщи през днешния ден ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен пред Европейския парламент, представена от БГНЕС.

„ Можем да подсилим границата със средства за ръководство, можем да осигурим инфраструктура и съоръжение като дронове и радари, както в последните години направихме за Румъния, Испания, Гърция и Полша, можем да увеличим наличието на „ Фронтекс “, разясни тя.

Фон дер Лайен уточни, че ще показа тези и други оферти, свързани с миграцията, на плануваната за идната седмица изключителна среща на Европейския съвет.

По нейните думи са нужни дейности за пресичането на противозаконната миграция през Средиземно море, за битка с каналджиите и за разширение на опциите за даване на леговище на нуждаещите се и за връщане на тези, за които няма съображение да останат в Европейски Съюз. Председателят на Европейска комисия добави, че към момента доста малко от решенията за връщане на нелегално пристигнали мигранти се извършват, до момента в който доста нараства броят на новопристигналите.

Междувременно множеството политически групи в Екологичен потенциал поддържат европейско финансиране за гранични огради.

Според групата на Европейската национална партия „ оградите и стените не са табу “. „ В Европа има огради, които по изключение са нужни, по тази причина би трябвало да бъде допустимо Европейска комисия да финансира такива уреди “, обявиха представителите на тази парламентарна мощ.

На противоположното мнение бе групата на Социалистите и демократите, които настояха, че построяването на стени е подкрепяно от десницата и крайната десница, само че не взема решение проблемите. Според тази група е належащо да се насърчи законната миграция към Европейски Съюз, тъй като мигрантите може да бъдат решение на някои от европейските проблеми.

Групата „ Обнови Европа “ изиска неотложно облекчение на ситуацията по външните граници и реализиране на съответни резултати за европейските жители.

Зелените укориха ръководителя на Европейска комисия Урсула фон дер Лайен, че предлага проект за превръщането на Европа в цитадела. Те настояха за положително ръководство на границите и за съблюдаване на законодателството, в това число от граничарите, взели участие в нелегално отбиване на мигранти. Европейски Съюз получи Нобелова премия за мир, не тъй като издига огради, не с цел да загради континента с мрежи, а поради поуките, извлечени от нещастията в предишното, обобщиха представителите на тази парламентарна мощ.

Според групата „ Идентичност и народна власт “ предложенията на Европейска комисия са „ реалистични “, тъй като е належащо напъните да бъдат ориентирани към отбраната на външните граници.

Европейските консерватори и реформатори укориха Европейска комисия за изказванията, че в европейския бюджет няма средства за стени по границите. Тази парламентарна мощ прикани Европейски Съюз да финансира издигането на гранични стени.

Левите упрекнаха крайната десница, че насажда ксенофобия поради „ несъществуваща миграционна вълна “. Според тях оградите по границите на Европейски Съюз са „ стени на срама “.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР