Имаме нужда от Вашите идеи, енергия, критично мислене, визия за

...
Имаме нужда от Вашите идеи, енергия, критично мислене, визия за
Коментари Харесай

МВнР обяви конкурс за 15 стажант-аташета, трябва да са само с българско гражданство

" Имаме потребност от Вашите хрумвания, сила, сериозно мислене, визия за сегашното и бъдещето. Българската дипломатическа работа се нуждае от млади и изобретателни хора ", сподели вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел във връзка оповестения конкурс, представена от пресцентъра на Министерство на външните работи.

За да бъдат позволени до състезанието, претендентите би трябвало да дават отговор най-малко на следните условия:

Да са български жители и да нямат друго поданство, с изключение на на държава-членка на ЕС;

Да имат приключено висше обучение със степен " магистър " в филантропични науки, обществени, икономически и правни науки, сигурност и защита, естествени науки, математика и информатика и др.;

Да владеят минимум два непознати езика, най-малко единият от които да е формален за Организация на обединените нации (английски, френски, испански, съветски, арабски и китайски) или процедурен език, употребен от Европейската комисия.

Да имат компютърни умения, даващи опция за независима работа с осведомителни и информационни приложения;

Да не страдат от хронично психическо заболяване;

Да дават отговор на другите условия за заемане на държавна работа по чл.7, ал.1 и ал.2 от Закона за държавния служител;

 

Кандидати, които владеят езици като албански, арабски, гръцки, иврит, китайски, корейски, португалски, румънски, скандинавски езици, турски, фарси, хинди, нидерландски и японски, имат преимущество при равни резултати с други претенденти от писмената и устната част от изпита.

Писменият стадий включва две елементи. Първата е решение на тест от затворен вид за инспекция на знанията и уменията на претендентите, както и психически въпросник за определяне на личностните особености на претендентите. Втората част е на практика изпит със задача от интернационален или външнополитически темперамент (отговорът е свободен текст до 500 думи). Следва правене на обобщение на отговора на задачата на един от езиците, с които се кандидатства, в размер половин страница.

Устният стадий включва изявление с претендентите. Членовете на конкурсната комисия ще задават на всички претенденти авансово дефинирани въпроси, посредством които се открива в каква степен претендентът има професионалните и настоятелен качества, нужни за заемане на длъжността.

Успешно миналите ще станат държавни чиновници на служба " стажант-аташе ".

Необходимите документи за присъединяване в състезанието се подават в 14-дневен период от издание на обявата за състезанието - персонално или посредством прокурист в приемната на Министерството на външните работи на адрес гр. София, ул. " Александър Жендов " № 2 от 9:00 ч. до 17:30 ч.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР