Имаме нужда от нов Чаплин. Сигурен съм, че диктаторът ще

...
Имаме нужда от нов Чаплин. Сигурен съм, че диктаторът ще
Коментари Харесай

Зеленски в Кан: Имаме нужда от нов Чаплин. Диктаторът ще умре

Имаме потребност от нов Чаплин. Сигурен съм, че диктаторът ще почине. Това разгласи президентът на Украйна Володимир Зеленски на откриването на 75-ия кино фестивал в Кан.

Държавният глава се обърна към участниците в събитието посредством видеовръзка, като записът беше оповестен в YouTube канала на кабинета на президента, съобщи " Гордон ".

Зеленски беше посрещнат с овации. На церемонията участва украинският режисьор Ирина Цилик. Съдейки по нейния пост във Facebook, включването на Зеленски не е било авансово оповестено.

" Изведнъж, в разгара на целия този искра, оповестиха, че президентът на Украйна ще се включи по интернет. И цялата аудитория, всички тези хора в златни рокли и диаманти се изправиха на крайници като един, а аз проливах сълзи от изненада ".

Тя означи, че и в деня на откриването на фестивала американският артист Форест Уитакър също е приказвал за войната в Украйна.

Зеленски приказва за връзката сред киното и действителността. Президентът акцентира на първия напълно озвучен филм на именития артист и режисьор Чарли Чаплин - " Великият деспот ".



Филмът е прожектирн за първи път през октомври 1940 година и е политическа ирония за нацизма и по-специално за водача на нацистка Германия Адолф Хитлер.

" Вече е в Европа - най-тежката война след Втората международна. На първо място виновност носи един човек в Москва. Други хора умират всеки ден. И те няма да оживеят след фразата " Стоп, снимано! ". Но какво чуваме в този момент? Киното ще мълчи или ще приказва? Ако има деспот, в случай че има война за независимост и в случай че още веднъж, както тогава, всичко зависи от нашето единение, киното ще остане ли отвън това единение? Градовете ни не се унищожават от виртуална графика.

Много украинци се трансфораха в Гуидо и се пробват да обяснят на децата за какво би трябвало да се крият в мазето. Много украинци се трансфораха в Алдо Рейн. Земята на страната ни към този момент е прорязана с хиляди окопи. Разбира се, че ще продължим да се борим.

И нямаме друга опция, с изключение на да се борим за независимост. И съм сигурен, че диктаторът ще загуби. Но думите би трябвало да звучат като през 1940 година Да звучат от всички екрани на свободният свят. Имаме потребност от нов Чаплин, който и в този момент да потвърди, че киното не мълчи ", разгласи Зеленски.

Той цитира фрагмент от речта на Чарли Чаплин във " Великият деспот ".

" Знанието ни направи цинични. Нашата рационалност е твърда и нелюбезна. Ние мислим прекалено много и усещаме малко. Имаме потребност от човещина повече, в сравнение с от технология. Имаме потребност от добрина и любов, повече от рационалност... Тези, които ме слушат, приказвам на вас: " Не се отчайвайте... Човешката ненавист ще премине и диктаторите ще умрат ", повтори президентът думите на Чаплин.



Според Зеленски Украйна би трябвало да завоюва войната с Русия и страната му се нуждае от сходен филм.

" Украйна има потребност всеки глас да бъде на страната на свободата. И както постоянно се е случвало, преди всички - гласът на киното ", заключи президентът.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР