Имаме нужда от боеспособна армия, каза министърът Кризата, в която

...
Имаме нужда от боеспособна армия, каза министърът Кризата, в която
Коментари Харесай

Заков се обяви за държавнически решения в отбраната

Имаме потребност от боеспособна войска, сподели министърът
„ Кризата, в която се намираме и положението на Въоръжените сили повече не могат да са жертва на политическа нецелесъобразност. Време е за взимане на държавнически решения, те не всеки път са известни, не всеки път могат да завоюват гласове, само че е време за тях ”, съобщи министърът на защитата Драгомир Заков, който показа своя екип в Министерство на защитата и главните цели.

„ Имаме потребност от боеспособна войска, която може да ни отбрани, от войска – горделивост за обществото и военнослужещите. Имаме нужда да запълним нови военноспособности, това значи обаче съществени разноски, които българските жители би трябвало да отделим. За да можем да желаяме обаче тези средства от жителите, би трябвало да подсигуряваме първо, че тези средства ще бъдат изхарчени за същински качества и че ще бъдат изхарчени по натурален метод ”, съобщи Заков.

„ Ще бъдат употребявани опциите и съдействието на НАТО и Европейски Съюз ”, добави той.  Министърът съобщи, че първият принцип, с който е пристигнал в МО, е готовността да се вземат тежки решения. Той очертва 9 целта, измежду които 3D радари, безпитолни летателни апарати и придобиването на самолетите F-16.

На въпроса дали България ще изпрати военна помощ на Украйна, министърът отговори, че всяка страна, която е жертва на военна експанзия, има право да се отбрани и да бъде подкрепена. „ Друг е въпросът всяка една страна с какво може да помогне. Министърът на защита не може самичък да взема решение да изпрати каквото и да било на който и да било ”, сподели Заков.

Той показа екипа си: двамата му заместници ще са Йордан Божилов и Александър Петков; шеф на кабинета е Антоанета Лозенска; адм. Емил Ефтимов, шеф на защитата.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР