Имаме нужда да дискутираме за нашата Европа. Това заяви държавният

...
Имаме нужда да дискутираме за нашата Европа. Това заяви държавният
Коментари Харесай

Радев: Аз съм убеден привърженик на зелената енергия при много разумен баланс

Имаме потребност да дискутираме за нашата Европа. Това съобщи президентът Румен Радев на церемония вечерта, проведена от The economist. Светът се трансформира в сцена на все по-ожесточена конкуренция, ние сме от рецесия в рецесия, добави той.

Европа би трябвало да премине през това бурно море от рецесии , по думите му.

Според него е значимо Европа да знае къде желае да стигне. Трябва да се знае с какво принадлежности можем да влияем на тези рецесии, съгласно него.

Силна Европа на международната сцена , вижда президентът. Ние нямаме разгърната система за навременна информация, счита Румен Радев. Европа отсъства с огромните договаряния, които текат сред други велики сили, уверен е той.

Трябва да поставим старания за мощна европейска дипломация, по думите му. Срещу нас има доста мощни спринтьори, счита президентът и настоя Европа по-бързо да реагира . Европа би трябвало да взема незабавни ограничения за значимите неща. Аз съм уверен последовател на зелената сила с един доста рационален баланс, посочи президентът Радев.

Преди да затрием нашите въглищни мощности, би трябвало да имаме достъп до евтини източници , по мнението му.

" Може ли Европа да подсигурява своята сигурност без голямата мощност на Съединени американски щати ", запита той. Когато се приказва за сигурност би трябвало да имаме проект Б, а сега нямаме проект Б, добави Румен Радев и поддържа концепцията на френския президент Еманюел Макрон за единна европейска войска .

Държавният глава обаче очерта фрагментацията в европейската отбранителна промишленост. Той се разгласи за засилена интеграция на всички равнища. Президентът желае да види НАТО не като съюз сред продавачи и купувачи, а като съюз, който да генерира сигурност .

Трябва да бъдем по-активни, по-настоятелни и по-отворени един към различен, поучава той.

По думите му в спешни обстановки, би трябвало да реагираме трезво. Няма военно решение на рецесията сред НАТО и Русия , посочи Румен Радев.

Според него рецесията може да се реши единствено посредством разговор. Трябва да оставим вратата за разговор отворена, по думите му.

България е страната, която е най-заинтересована от приемането на Северна Македония в Европейски Съюз , разяснява още президентът. Той чака Северна Македония да почита общото ни историческо минало.
 Румен Радев подлага на критика Петков: Прибърза за Северна Македония
Румен Радев подлага на критика Петков: Прибърза за Северна Македония

Срещите с ОМО " Илинден " не способстват за напредъка на РСМ за ЕС
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР