Имаме нов парламент, но докога и ще имаме ли правителство.

...
Имаме нов парламент, но докога и ще имаме ли правителство.
Коментари Харесай

Първият ден на 49-ото НС: Възможно ли ще е излъчването на редовен кабинет?

Имаме нов парламент, само че докога и ще имаме ли държавно управление. Това са главните въпроси след първия работен ден на 49-ото Народно заседание.

Проследете с нас първия парламентарен ден

Както и при 48-ия парламент народните представители не съумяха да си изберат ръководител на първото съвещание.

Бурята не донесе изясненост за това дали партиите ще намерят път към постоянно държавно управление. От ГЕРБ приканиха за самообладание, взаимни отстъпки и показаха, че има най-малко няколко разновидността за държавно управление. Един от тях е и този, в който президентът Румен Радев „ помогне “ на партиите и да вземем за пример останат част от служебните министри. ПП-ДБ са безапелационни, че те няма да поддържат кабинет на ГЕРБ. „ Възраждане “ виждат единствено себе си в ръководството. А другите – към този момент не споделят.

Документът обаче не може да бъде гласуван, преди народните представители да изберат ръководител

Първата стъпка към постоянна власт е връчването на първия мандат, който ще отиде в ГЕРБ-СДС. Президентът Румен Радев ще реши по кое време да го връчи.

И този път президентът извървя пътя от президентството до Народното събрание пешком за първото съвещание на Народното събрание.

Това съобщи президентът от парламентарната естрада

От парламентарната естрада той прикани депутатите за примирение, разговор и разсъдък и още веднъж акцентира, че първостепенна задача за тях е приемането на държавен бюджет за тази година.

Гледайте повече във видеото!

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР