Имаме нов дълг, който е реално 4 млрд. лева, а

...
Имаме нов дълг, който е реално 4 млрд. лева, а
Коментари Харесай

Кирил Петков: Имаме нов дълг, който е 4 млрд. лева, а не 7

Имаме нов дълг, който е действително 4 милиарда лв., а не 7. Другото е за дълг, който изтича. Този дълг финансира недостиг, който отива за спомагателни вложения. Това изясни министър председателят Кирил Петков след съвещанието на Министерския съвет.

Премиерът разгласи, че се образува работна група сред министерството на енергетиката и министерството на финансите поради проблемите на общините с високите цени на тока.

" На всички общини, които не могат да заплащат тези услуги, ще желаеме да забележим размерите на финансовите им проблеми. Във всяка такава община ще изпратим инспекция от АДФИ, с цел да сме сигурни, че неналичието на средства не е функционалност на непрозрачни публични поръчки ", съобщи Петков.

Премиерът добави още, че диалозите с партия " Възраждане " не престават на тематика зелен документ не престават.

" Това, което се случва, е да има диалог сред хора с разнообразни визии, само че на база данни. Целта ми е да се дадат общи хрумвания. Мога да кажа, че беше протегната ръка за разговор. Вчера в диалога уточнихме с " Възраждане " по кое време тази група ще стартира да работи ", добави Кирил Петков.

Относно рецензиите, които насочи президентът Румен Радев към кабинета - свързани с " Булгаргаз " и разговора със Северна Македония, министър председателят разгласи, че чака рецензии да идват от всякъде.

" Смяната на управлението на " Булгаргаз " и с концепцията да създадем по този начин, че да имаме най-евтини цени. Всеки, който взима неверни решения, да си носи отговорност. Вярвам, че с новото управлението на " Булгаргаз " и КЕВР ще работим по този начин, че стига толкоз крайният консуматор е плащал за непознати неточности ", добави министър председателят.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР