Имаме недвусмислени доказателства, че коронавирусът SARS-CoV-2 може да влезе в

...
Имаме недвусмислени доказателства, че коронавирусът SARS-CoV-2 може да влезе в
Коментари Харесай

Нови данни за невероятна хипотеза: Гените на коронавируса може да се възпроизведат в човешкото ДНК

Имаме недвусмислени доказателства, че коронавирусът SARS-CoV-2 може да влезе в човешкия геном. Това настояват биологът Рудолф Яниш експертът по генно инженерство Ричард Йънг от Масачузетския софтуерен институт.
За пръв път двамата взривиха Twitter с тази догадка още през декември, 2020 година, когато разгласиха теоретичен труд, който обаче не беше доказан от самостоятелен екип и по-късно беше отритнат за дефинитивна обява. Сега, която.
 Доклад: Починалите от COVID-19 в света може да са два пъти повече от публично оповестените Доклад: Починалите от COVID-19 в света може да са два пъти повече от публично оповестените
Броят на смъртните случаи, дължащи се на ковид в света, може да бъде повече от два пъти по-висок, както следва от наличните офици...
Гените на SARS-CoV-2 са формирани от РНК, а съгласно двамата учени, в редки случаи ензим в човешките кафези може да копира вирусните последователности в човешкото ДНК и да ги вмъкне в нашите хромозоми. Ензимът - така наречен противоположната транскриптаза, е кодиран от LINE-1 детайли - последователности, които обгръщат 17% от човешкия геном и са спомен на организма ни от прекарани в далечното минало инфекции от ретровируси.
Учените са съумели да потвърдят тезата си в лабораторни условия, с култури от човешки кафези. И счита, че тъкмо това изяснява за какво в доста редки случаи хора, които са преболедували COVID-19 и към този момент нямат признаци, дават позитивен резултат при PCR тест.
Двамата обаче са безапелационни – тази дарба на SARS-CoV-2 не значи, че имунизациите против него могат да вършат същото. Причината – позволените за приложимост ваксини в Европа и Съединени американски щати работят на база технология, която не употребява убит цялостен вирус.
Само че тезата на Яниш и Йънг бива оборвана от техни сътрудници. Седрик Фешот от университета Корнел е безапелационен, че не би разгласил теоретичен труд единствено на база данните, предоставени от двамата. Според него и негови сътрудници, въпросните следи на " клетки-химери ", които са се получили при проучванията на Яниш и Йънг, в действителност стават факт поради самата технология на проучване, а не поради натурален развой. Самите Яниш и Йънг признават, че тази догадка е допустима – само че единствено след първата си обява. При сегашната към този момент вадят нови доказателства, в това число, че елементи от LINE-1 детайли странят от интегрираната вирусна генетична поредност т.е. има диря, а на сходен принцип работи за разкриване на вируса. В проучването взе участие Стивън Хюз, част от Американския народен институт по рака, който е един от скептиците, подлагали на критика първата обява, само че към този момент е съавтор на втората.
 Доц. Любомира Николаева: Разковничето за преодоляването на инфекцията e имунизацията Доц. Любомира Николаева: Разковничето за преодоляването на инфекцията e имунизацията
„ Разковничето за преодоляването на епидемията е имунизацията “. Това съобщи началник на отдел „ Вирусология “ в Нацио...
Дали това изобретение значи нещо що се отнася до резултата на COVID-19 върху разболял се човек? Засега всевъзможни хипотези са спекулации, само че е допустимо SARS-CoV-2 да се " внедрява " в тъкани на живи хора – няма обаче задоволително данни, които да поддържат това.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР