Имаме най-слабото и най-нерешително правителство, което не е подкрепяно дори

...
Имаме най-слабото и най-нерешително правителство, което не е подкрепяно дори
Коментари Харесай

Проф. Ангелов: Имаме най-слабото правителство, неподкрепяно дори от коалиционните си партньори

Имаме най-слабото и най-нерешително държавно управление, което не е подкрепяно даже от съдружните си сътрудници. Това, което в този момент се прави от властта, няма да приключи добре и обединението не се харесва у нас. Това съобщи депутатът от ГЕРБ и някогашни здравен министър проф. Костадин Ангелов по БТВ.

Той разяснява подписаният от държавното управление меморандум с Gemcorp и излязлата публикация във " Файненшъл таймс ", съгласно която компанията е траяла да реализира покупко-продажби с присъединяване на съветски държавни компании, в това число несполучлив проект за ходатайство при продажбата на имунизацията против COVID-19 " Спутник V " на Гана.

" Консорциумът, с който българското държавно управление подписва меморандум и Кирил Петков стои прав в залата на Министерски съвет, се оказва, че българското държавно управление е подписало с компания, чийто началник е бил на конференция на Путин в Сочи. Ние би трябвало да кажем на хората, че тези пари, които ще се платят по меморандума, ще се дават на съветски олигарси. Част от основателите на компанията са от близкото обграждане на Путин. Тези пари от кое място ще са - от данъкоплатците или от проекта за възобновяване ", разяснява той.

" В Народното събрание ръководителят прави прогламата по този начин, че да скрие един министър или премиера, тъй че няма къде да го питаме за този меморандум ", съобщи Ангелов. " За страдание, и Петков, и Василев работят като в частна корпорация. Служите би трябвало да дадат отговор чиста ли е тази компания, тъй като се ангажира цялата страна ".

Отговорността я носи българският министър, който се е клел. В случая такава национална отговорност липсва. Какво се крие, за какво се крие. У нас всичко се взема решение в нечий кабинет. Залагат се акумулаторни акумулатори в проекта за възобновяване и това не е обикновено, което се случва по кабинетите - нито има парламентаризъм, нито бистрота, съобщи той.

Оказа се, че Политическа партия преследват някакви корпоративни ползи, които ще бъдат платени от българските жители, уточни Костадин Ангелов.

" От идването на това държавно управление на власт нищо не се случи с ръководството на пандемията ", разяснява още някогашният здравен министър.

" Те пристигнаха с огромни обещания за 300 000 имунизирани и като теглихме чертата се оказа, че сме ваксинирали 27 000. Директори на лечебни заведения ми се обаждаха и споделяха: Какво вършим? Нямаше кой да им даде сили на тези хора и да им каже: Ето това оправете ние сме зад вас ", разяснява той по БТВ.

Според Ангелов сме ваксинирали популацията си под 30% и има доста огромна заплаха още веднъж да има доста заболели, по тази причина системата би трябвало да е подготвена.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР