Имаме накъде още да се развиваме в трансплантациите, но по

...
Имаме накъде още да се развиваме в трансплантациите, но по
Коментари Харесай

Чудо във ВМА: Трансплантирана с черен дроб роди здраво бебе!

" Имаме накъде още да се развиваме в трансплантациите, само че във връзка с чернодробно-панкреатичната хирургия имаме мотиви за горделивост за нашите резултати, защото то е в границите на модерната хирургия ", съобщи началникът на клиника по чернодробно-панкреатична хирургия и трансплантология във ВМА проф. доктор Никола Владов в ефира на Българска национална телевизия.
 
" Обезпечени сме с доста добра инсталация, с цел да вършим съвременна хирургия. Правим това, което се практикува по света ", изясни той.

Ръст на чернодробните трансплантации означават от столичната Военномедицинска академия. По думите му тази година е имало най-вече трансплантации откогато е почнала програмата на ВМА за чернодробните трансплантации.

" Това е една стъпка напред. Необходимо е да се усъвършенства, обаче, обстановката с донорството. Трябва да се влага доста в знанията и уменията на хората, които се занимават с трансплантации и донорство ", сподели проф. Владов.

Професорът показа, че шансът за нов живот, който трансплантациите дават, постоянно е мотив за наслада.

" Преди 3 дни една от нашите трансплантирани пациентки роди бебе, което е добре. Това за нас това е огромна наслада ", сподели проф. доктор Никола Владов.

Утре във Военномедицинска академия (ВМА) ще стартира следващото издание на следдипломния курс, проведен от Клиника по чернодробно-панкреатична хирургия и трансплантология. Тази година тематиката е " Хепатоцелуларен карцином – мултидисциплинарен метод ".

В тридневния конгрес ще вземат участие едни от най-изтъкнатите интернационалните специалисти в региона. Сред тях са професор Оливие Собран (Франция), професор Ки-Хун Ким (Южна Корея), професор Зоран Милошевич (Сърбия), професор Иринел Попеску (Румъния), професор Яман Токат (Токат), професор Гуидо Торзили (Италия), професор Дениз Балчи (Турция), професор Александър Карамаркович (Сърбия), професор Емилио Висенте (Испания), професор Флорин Ботеа (Румъния), професор Филип Бонишон (Франция).

Престижният конгрес съответствува с 20-годишния празник от основаването на клиниката, която се утвърди като профилиран център в региона на чернодробно-панкреатичната хирургия и трансплантологията в България, демонстрира равносметката на проф. Владов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР