Имаме над 120 случая, които разследваме. Ще публикуваме годишния доклад

...
Имаме над 120 случая, които разследваме. Ще публикуваме годишния доклад
Коментари Харесай

Европейската прокуратура разследва 120 случая в България |

„ Имаме над 120 случая, които проверяваме. Ще публикуваме годишния отчет скоро и ще видите статистиката за България. Получихме информация за измами с европейски средства, селскостопански дотации. Измами има и в областта на строителството, както и такива, свързани с фондовете за възобновяване след COVOD-19 ”. Това съобщо европейския основен прокурор Лаура Кьовеши на конференция в Министерски съвет. Тя съобщи, че след първата ѝ аудиенция у нас са открити няколко канала за докладване на съмнения за измами и разгласи, че Министерския съвет ще стане контактна точка с европейската прокуратура. " Това е явен сигнал за мощен ангажимент на най-високо равнище ", изясни тя. Европейския основен прокурор показа още, че на срещата са прегледани разнообразни способи за усъвършенстване, в това число в законодателството. Създаването на специфична група, която да работи с Европейската прокуратура, ще е гаранция за самостоятелност, смята Кьовеши. Тя акцентира, че е значимо в България да няма монопол върху управляващите, които могат да изпращат сигнали до Европейската прокуратура. 

„ Благодарна съм на българските жители за доверието. Сега е време за българските управляващи да почнат да работят по доста чувствителни и комплицирани случаи дружно с нас “, съобщи още Кьовеши.

" Общата ни упоритост е нарушавания, корупция и всевъзможни закононарушения, свързани с еврофондове, да не се случват в България. Ще работим дружно за това. Европейската прокуратура и българското държавно управление ще си сътрудничат, с цел да реализираме тези резултати ", съобщи министър председателят Кирил Петков след срещата.

Всички закононарушения с европейски пари след 2017 година могат да подлежат на следствие, заяви Петков. Той сподели, че Кьовеши го е уверила, че европейската прокуратура и българското държавно управление ще работят дружно, с цел да се реализиран действителни резултати. „ Амбицията ни е нарушавания, корупция и всевъзможни престпления, свързани с еврофондове, да не се случват в България. Ще работим дружно за това. Европейската прокуратура и българското държавно управление ще си сътрудничат, с цел да реализираме тези резултати ”, добави той. Лаура Кьовеши сподели, че е време българските управляващи да стартират да работят по тежки закононарушения след голям брой сигнали.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР