Имаме над 10 000 жалби от граждани, над 23 000

...
Имаме над 10 000 жалби от граждани, над 23 000
Коментари Харесай

Диана Ковачева: Имаме над 10 000 жалби от граждани, над 23 000 души са минали през приемната

" Имаме над 10 000 тъжби от жители, над 23 000 души са минали през приемната, обадили са се по телефона ", сподели пред Българска национална телевизия националният омбудсман Диана Ковачева. Тя изясни, че пътува из страната и се пробва да бъде покрай хората.

Ковачева сподели, че в петък е изпратила рекомендация до министъра на районното развиване с гледище в къси периоди да станат решенията за различно водно обезпечаване и също по този начин жителите да бъдат всекидневно осведомени за ограниченията, които се вземат.

Още през месец октомври тя е сезирала КЕВР и Министерството на околната среда и водите. Тя е напомнила на министъра, че в цялата страна има проблем с неприятното качество на водата. По нейно мнение е нужна смяна в Наредба №4, тъй като сега няма процедура, в случай че от чешмата ви потече кмръсна вода, да се площа по-ниска цена.

" Цената на водата би трябвало да бъде обществено търпима, само че в това време качеството й би трябвало да бъде положително ", сподели Диана Ковачева.

Липсата на успеваемост на ВиК сдруженията и надвишаването на лимитите са измежду аргументите за рецесията в Перник, сподели омбудсманът. /БНТ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР