Имаме много ясна цел и тя е да отворим първата

...
Имаме много ясна цел и тя е да отворим първата
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: Целта на ЕС е да започне преговори с РСМ, но след промените в Конституцията

" Имаме доста ясна цел и тя е да отворим първата глава за договаряния допустимо най-скоро. Надявам се всички политически сили в страната да се съберат, с цел да подхващат тази решителна стъпка напред. Това съобщи ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайедн, представена от БГНЕС.

Тя се срещна с премиера на РСМ Християн Мицкоски по време на обиколката си из Западните Балкани. Фон дер Лайен изрази убеденост, че пречките пред стартирането на договарянията на РСМ с Европейския съюз могат да се преодолеят.

Председателят на Европейска комисия означи, че  е извънредно значим план, който ще свърже РСМ с Албания и България.

По време на срещата си с Урсула фон дер Лайен, Християн Мицкоски не загатна концепцията си, след началото на договарянията на страната за участие в Европейски Съюз.

, която към този момент за присъединение към блока.

На 23 октомври Европейска комисия утвърди проектите за промени на Северна Македония, Албания, Косово, Сърбия и Черна гора, свързани с Плана за напредък на Западните Балкани. Страните се ангажират със социално-икономически и фундаментални промени, които би трябвало да изпълнят в интервала 2024-2027 година, с цел да получават средства от 6-те милиарда евро от Европейски Съюз.
 Християн Мицкоски: В Конституцията би трябвало да бъде включено
Християн Мицкоски: В Конституцията би трябвало да бъде включено " незначителното българско малцинство "

По негови думи става въпрос за към 800-900 души
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР