„Имаме много сериозни противоречия, които могат да се превърнат в

...
„Имаме много сериозни противоречия, които могат да се превърнат в
Коментари Харесай

Проф. Стефанова: Коалицията е аморфна и отдавна преминаха червените линии

„ Имаме доста съществени несъгласия, които могат да се трансфорат в причина за предварителни избори. Вече всички схванаха, че тази коалиция, която беше образувана като анти ГЕРБ коалиция, е доста несигурна и аморфна “, това съобщи пред БНР проф. Милена Стефанова, учител в Катедра " Публична администрация " на Философския факултет на СУ " Св. Климент Охридски ".

„ На кабинета му пиша тройка, а на Народното събрание ми се желае да му напиша малко по-висока оценка, само че не ми дават никакво съображение. "

Според Стефанова част от обяснението за сегашната политическа обстановка е в новите обединения без изяснена платформа – „ няма ляво, няма дясно " и в отхвърли им от ценностна аргументация.

Относно предлагането за друг кворум за гласоподаване от 121 гласа в пленарната зала проф. Стефанова уточни, че „ става дума за процедурна народна власт, която не във всички случаи е вярната и вярната “.

„ Те непрестанно си чертаеха червени линии, които към този момент минаха ", разяснява Милена Стефанова за положението на ръководещата коалиция.

Според нея Българска социалистическа партия най-лесно може да провокира предварителни избори с овакантяване на обединението и дестабилизиране на така и така нежното болшинство в Народното събрание. По думите ѝ левицата би трябвало да си понесе отговорността за това, че „ постанова диктат над обединението ", въпреки представителството ѝ да не допуска това.

Политическа партия работи най-самоубийствено, тъй като нямат нито основана партия, нито структури, означи преподавателят.

„ Нямаш нито един действителен триумф досега, който да можеш да представиш на общността. При едни предварителни избори те ще претърпят най-голямата загуба. "

Има Такъв Народ е отживяваща партия, сподели още проф. Милена Стефанова:

„ Те към този момент демонстрираха сериозен тренд на понижаване на поддръжката. Гледат да могат да капитализират или да осъществят това, което „ заслужават “ сега, съгласно тях заслужават. "

„ Много от нещата се дължат на неначетеност и на неведение по какъв начин се ръководи страна, би трябвало да се вкара професионализмът в ръководството “, акцентира проф. Стефанова.

„ Идеята, че посредством политически лица би трябвало да се завземат позиции, които могат да доведат до сполучлива опозиция на корупционни практики, до осъществяване на поръчката нулева приемливост против корупцията - заблуждават хората, че се работи. Там би трябвало да има експертни лица, не трябва да бъдат политически обвързани по никакъв метод. "

„ Да извадиш хора, които нямат никакъв политически опит, които ежедневно генерират поредност от неточности, а от време на време и смехории, не е доста сполучлив ход ", добави Стефанова.

По тематиката с Украйна съгласно нея си „ играем на залъгване на гласоподавателите ".
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР