Имаме много проблеми с тези бежанци, постоянно има бити деца!Това

...
Имаме много проблеми с тези бежанци, постоянно има бити деца!Това
Коментари Харесай

Майките от "Овча Купел": Бежанци бият децата ни постоянно!

" Имаме доста проблеми с тези бежанци, непрекъснато има бити деца! "

Това изрично и ужасно самопризнание прави протестиращата против експанзията от страна на мигранти майка на две деца, излязла под дъжда, с цел да стачкува в името на живота, здравето и спокойствието на децата си, съобщи Фокус.

Общо 30 души от центъра за бежанци в столичния квартал " Овча купел " ще бъдат преместени в този в село Баня още тази седмица, стана ясно през днешния ден по време на чуването на ръководителя на Държавната организация за бежанците в Народното събрание.

Достатъчно ли е това, обаче?

Часове по-рано стотици жители се събраха на митинг с искане за засилено полицейско наличие и въобще преместването на бежанския център от квартала им " Овча купел " . Стигна се и до напрежение. Представители на така наречен и неназовани публично юношески организации и футболни агитки хвърлиха няколко бомбички и възпламениха факли на другояче протичащия спокойно във вторник вечерта митинг на жителите на квартала. Притеснени от насилието и събитията от последните дни майки с децата си, бяха на първа линия на демонстрацията против насилието с присъединяване на мигранти в столицата.

Бежанският лагер е сред детска градина, учебно заведение и университет

" Заради децата съм тук на митинга, желаеме да си спасим тях. Имаме доста проблеми с тези бежанци, непрекъснато има бити деца! Постоянно има уплашени дами, изскачат пред дамите, стряскат ги. Имаме и случаи на бити мъже.

Не знаем дали са бити от бежанци или от други малцинства, само че е реалност, че имаме огромен проблем в квартала. Искаме да живеем умерено.

Бежанският лагер е сред детска градина, учебно заведение и университет. Ето това дете ще учи в учебно заведение, което е тъкмо там. Аз не знам по какъв начин да си запиша детето или по какъв начин въобще да я пусна на учебно заведение в Овча Купел, когато порасне. Дано да успеем! ", откровении тя пред екипа на " Фокус " и дефинира ситуацията като прекомерно персонално.

Охраната не може да ги изгони - те бежанците имат повече права от нас, от децата ни

" Когато са с нас се усещат спокойни, другояче - не ", споделят пред камерата на " Фокус " други две майки, пристигнали с дъщерите си, с цел да се включат в гражданското неодобрение с искане за пренасяне на бежанския център от столичния квартал " Овча Купел ".

" Не се усещаме спокойни, тъй като нашите деца учат нагоре в учебното заведение, което е тъкмо до бежанците. Как тъкмо да сме спокойни? Влизат в учебното заведение когато и да е ", описват ни те.

" Те употребяват игрището на учебното заведение, те са непрекъснато там, те са непрекъснатото наличие. Охраната не може да ги изгони - те бежанците имат повече права от нас, от децата ни. Сутрин ги водим, следобяд ги прибираме, различен метод няма. Въобще не би трябвало да има бежанци тук. Днес особено полицията е доста ", признава едната жена.

Полицията остава на място в квартала, само че спокойствието на родителите от " Овча Купел " остава мираж

Да не приказваме, че има улици в квартала, въпреки и нови, в които няма никакво работещо или построено въобще осветяване и е повече от рисково. Оттам мина протестното шествие нощес, само че тези хора минават по тях освен във вторник вечер, а всяка вечер на път към домовете си в региона.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР