Имаме много положителни аргументи, които доказват, че сме се представили

...
Имаме много положителни аргументи, които доказват, че сме се представили
Коментари Харесай

Георги Свиленски с първи горещ коментар след хвърлената оставка

Имаме доста позитивни причини, които потвърждават, че сме се показали доста по-добре, в сравнение с предишните избори. Все отново имахме друга задача - победа. Това не се получи. Най-достойното и морално нещо, което може да направи всеки един началник е да подаде оставка и да изиска нов заем на доверие от хората в партията. Това съобщи в ефира на "Плюс-минус " шефът на предизборния щаб на Българска социалистическа партия в оставка Георги Свиленски.

"Всеки има право да дава оценки на акцията и предизборния ни щаб. Ние обаче организирахме добра компания, имахме над 700 срещи с гласоподаватели. Не одобряваме това, че не сме говорили по европейски тематики. Всичките проблеми на българските жители не могат да бъдат отделени от европейските - приходи, корупция и така нататък Борисов ни наскърбяваше - както претендентите ни, по този начин и ръководителят на партията ни. Българска социалистическа партия беше показана в доста неравностойно състояние. Цялата държавна и общинска администрация беше против нас. Борисов използваше целия запас. Само за 2 седмици Министерски съвет раздаде над 300 милиона, а през днешния ден едвам 20 ", сподели той.

"Работата на Борисов не е да е лидер на господин Нанков. Не мисля, че министър председателят би трябвало да е водач на един заместник-министър, с който да обикалят по през целия ден пътищата на България и една национална телевизия да ги излъчва непрекъснато. Нека вашите фенове да преценяват обстановката. Сигурно Българска социалистическа партия не е постигнала това отваряне на ветрило към периферията. Успяхме да активизираме единствено ядрото си. Оценяваме тези неща. Господин Станишев беше равнопоставен претендент. Българска социалистическа партия не е еднолична партия, а партия на демократичните правила. Националният съвет отреди на Станишев 5-о място, а българските жители го сложиха на втора позиция ", съобщи Свиленски.

"Преференциалният избор оптимално е употребен в нашата листа. Всеки един от претендентите ни е съдействал за положителния ни резултат ", добави социалистът.

"Каузата, поради която излязохме от Народното събрание, се видя, че си е заслужавала - това е машинното гласоподаване. Постигнехме промяна на ЦИК. Аргументирано излязохме и мисля, че гласоподавателите ни го схванаха ", сподели Свиленски, само че повтори, че следва да се вършат разбори на резултатите от изборите: "Важно е да си извлечем поучения. Предстоят локални избори, които Българска социалистическа партия не може да си разреши да загуби ".

"Оставката на Нинова е подадена по отношение на устава. Следващата норма в устава е директен избор на ръководител. Тя даде обещание да се яви на него ", сподели той.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР