Имаме консесус по мерките, които са предприети до момента. Това

...
Имаме консесус по мерките, които са предприети до момента. Това
Коментари Харесай

След коалиционен съвет: Чадърите и шезлонгите по морето ще бъдат безплатни

Имаме консесус по ограниченията, които са подхванати досега. Това съобщи вицепремиерът Томислав Дончев след извършения съдружен съвет сред политическите партии от ръководството. 
От своя страна националният представител Валери Симеонов разгласи, че за летен сезон 2020 чадъри, шезлонги и масички стават безвъзмездни за всички плажове.
По думите на заместник-министър ръководителя са получени още оферти от страна та съдружните сътрудници. Дончев сподели, че са водени диалози, които са свързани съществено с българския туризъм. Ще бъдат създадени някои хипотези за началото на летния туристически сезон, посочи Дончев. Той уточни, че тематиката е обвързвана с това по какъв начин да се оказва поддръжка на българския туризъм.

Според вицепремиера Красимир Каракачанов съвещанието на съдружния съвет е траяло повече от два часа и половина по тематики, свързани с икономическото развиване на страната. Каракачанов сподели, че от първия ден на пандемията се приказва, че един ден тя ще свърши и не е без значение по какъв начин ще се излезе от нея. 
Военният министър акцентира, че някои от предложенията на Вътрешна македонска революционна организация и НФСБ са безспорни и са утвърдени, като по други ще се работи още. Вицепремиерът Каракачанов разясни, че логиката е парите на българските жители да поддържат родния туризъм - каквото е и предлагането във връзка с ваучерите.
Народният представител Валери Симеонов сподели от своя страна, че са контрактувани ваучери за туризма за съответно предопределение в туристическите услуги. Симеонов посочи, че към момента не може да се каже по кое време ще се дават ваучерите, само че изрази вяра, че туристическият сезон ще се отвори от 1 юли. А в случай че нещата се развиват неподходящо, може да се приказва за месец август. 
По думите на Валери Симеонов посредством ваучерите ще се подкрепи целият туристически отрасъл. Народният представител означи, че такива ваучери ще има и за възпитаници. 
Симеонов сподели, че ще се направи жест и съм нискобюджетния туризъм, като фокусът ще е към обекти, които са отвън огромните обитаеми места.
Чадъри, шезлонги и масички ще бъдат безвъзмездни за целия летен сезон, посочи Валери Симеонов.
По отношение на масите на откритите заведения, дистанцията ще бъде към метър и половина, разяснява Валери Симеонов.
Стана ясно, че правото на строителство ще бъде удължено по морските курорти до 15 юни.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР