Имаме комуникация на ниво Европейската комисия, има осигурени „зелени коридори“,

...
Имаме комуникация на ниво Европейската комисия, има осигурени „зелени коридори“,
Коментари Харесай

Захариева призна за инфарктни преговори

Имаме връзка на равнище Европейската комисия, има обезпечени „ зелени коридори “, да обезпечи прекосяване на товарните транспорти.

Имаше прочут миг на напасване, няма напрежение, минава се в пъти по-бързо, в сравнение с през първата седмица, когато бяха взети ограниченията. Това разяснява външният министър Екатерина Захариева.

„ България беше една от първите страни, която изиска безпроблемно транзитиране на артикули “, разяснява тя.
В предаването „ Плюс –минус “ по Нова ТВ тя изясни, че е трябвало да има ясно написани правила за тежкотоварните коли със артикули. Вчера от Европейска комисия са детайлизирали разпоредбите за „ зелените коридори “ и „ бързите зелени ленти “. Целта е да се форсира и прекосяването през границите, като да вземем за пример за 15 минути, само че това мъчно се съблюдава.

Захариева изясни, че е имало инфарктни дни на договаряния, с цел да може да осигурим влизането на наши артикули в страната. А във връзка с жителите имало слот сред Унгария и Австрия, с цел да се планува там да чакат и да не се основава напрежение.

На българо-турската граница пък обстановката също към този момент се е успокоила. Захариева удостовери, че Турция е най-натовареният външен пункт на целия Европейски съюз. Тя сподели, че е реализирано съгласие с Турция.

„ Благодарни сме, ние дадохме оферти, те ги одобриха. Изграден беше и буферният паркинг. С добра връзка, нещата се успокоиха “, разяснява още вицепремиерът.

Захариева разяснява и напъните за връщане на българи от чужбина. Тя сподели, че прибраните туристи сами ще платят разноските си.

„ Това са туристи, няма по какъв начин българският дaнъкоплатец да заплати за тях. Има към момента малко групи в страни, за които целият Европейски Съюз има компликации. Има страни, които не дават разрешение за овакантяване. Призовавам всички да бъдат спокойни. Голяма част от хората се прибраха, към 120 000 българи да се прибрали от началото на рецесията до момента ", съобщи външният ни министър.

Има декларирани хора от Испания и Италия, като има обезпечени коридори и по суша, не е наложително това да стане единствено по въздух.

Захариева е говорила с италианския си сътрудник, тя е изразила взаимност.

"Нямаме интерес от това да се настройваме против Европейския съюз. Много са подправените вести. Има дезинформация ", беше нейният коментар по отношение на мненията, че не Европа, а Русия и Китай оказват помощ единствено на Италия.

Захариева означи, че в Италия постоянно е имало евроскептични партии. Според нея обвиняванията против Германия и Франция не са обосновани.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР