Имаме искрени намерения да възстановим положителната тенденция на диалог и

...
Имаме искрени намерения да възстановим положителната тенденция на диалог и
Коментари Харесай

Скопие: Изборите в България утежняват двустранните ни отношения - Политика

" Имаме откровени планове да възстановим позитивната наклонност на разговор и съдействие с България, открита през предходната година, макар че в кратковременен проект идните избори там са утежняващо събитие за развиването на двустранните връзки. "

Това заяви във видеообръщение по време на конференцията " Година на нови благоприятни условия " македонският министър на външните работи Буяр Османи.

" Въпреки това оставаме ангажирани с успокояването на напрежението и деескалацията на нажежената атмосфера, изразена и в непропорционалните реакции на индивидуален случай, за изясняването на който страната неотложно предприе всички нужни ограничения. Важно е да не позволим провокативни трендове от двете страни на границата да отвлекат процеса в посока, която не е в интерес и за двете страни ”, сподели Османи.

Той добави, че през тази година Северна Македония има изключителна опция да се потвърди като благонадежден сътрудник на интернационалната общественост посредством председателството на ОССЕ, Американско-Адриатическата харта, както и с Процеса на съдействие в Югоизточна Европа.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР