Имаме инициатива да бъдат предоставени бронирани машини на Украйна от

...
Имаме инициатива да бъдат предоставени бронирани машини на Украйна от
Коментари Харесай

Мирчев: Ще предложим да предоставим бронирани машини на Украйна

„ Имаме самодейност да бъдат предоставени бронирани машини на Украйна от складовете на Министерство на вътрешните работи, без да засягаме запасите на армията. Това го предлагаме като план на решение на Народното събрание. Приблизителната численост ще бъде към 100, най-вече БТР-и “. Това сподели в предаването „ Тази заран “ по депутатът отПП-ДБИвайло Мирчев.

По думите му самодейността е подкрепена от премиера Николай Денков, министрите на Министерство на вътрешните работи и защитата, парламентарните групи наГЕРБи Държавно стопанско предприятие, ръководителя на комисията на защитата иБойко Борисов.

Става въпрос забронирани машини, които са били във вътрешни войски по времето на Възродителния развой в България, само че в никакъв случай не са били употребявани. Те са с отпаднала нужда, част от тях са механически неизправни, изясни Мирчев.

„ Украинците са потвърдили, че могат да вършат всичко, с това което получат “, добави той.

По думите му с тази концепция по никакъв метод няма да бъде нарушенабоеспособността на армиятани, тъй като това са „ бронетранспортьори, които под никаква форма няма да използваме “.

„ Нашата цел ще бъде, откакто изпратим тези към 100 бронирани машини, да получим американска помощ, с цел да засилим нашите отбранителни качества. Надяваме се това предложение още да важи, то е било годно към декември 2022. Предстоят диалози. Служебното държавно управление на Радев тогава е пропуснало шанса да направи сходна договорка, става въпрос за 200 милиона $, с които президентът Радев, който другояче е доста угрижен за армията, можеше доста съществено да ускори отбранителните ни качества “, допълниИвайло Мирчев.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР