„Имаме информация, че руските разузнавателни служби имат връзки с много

...
„Имаме информация, че руските разузнавателни служби имат връзки с много
Коментари Харесай

Лондон: Москва се опитва да постави проруски лидер в Киев

„ Имаме информация, че съветските разследващи служби имат връзки с доста някогашни украински политици “, се споделя в изказване на английското външно министерство. „ Според нашата информация съветското държавно управление се стреми да сложи проруски водач в Киев, като възнамерява да нахлуе и окупира Украйна “, добави той.

В тази връзка министерството удостоверява, че " някогашният украински народен представител Евгений Мураев се преглежда като евентуален претендент ".

В прессъобщението се загатват и имената на Сергий Арбузов (първият вицепремиер на Украйна от 2012 до 2014 година, а по-късно краткотрайно изпълняващ длъжността министър-председател), Андрий Клюев (който оглавяваше президентската администрация на някогашния глава на украинската страна Виктор Янукович), Владимир Сивкович (бивш заместник-секретар на Украинския съвет за национална сигурност и отбрана) или даже Микола Азаров (премиер на Украйна от 2010 до 2014 г.).

„ Някои от тях са в контакт с сътрудници на съветското разузнаване, които сега вземат участие в планирането на офанзива против Украйна “, упреква Министерството на външните работи в миг, когато десетки хиляди съветски бойци към момента са ситуирани на украинската граница.

Кремъл отхвърля каквито и да е войнствени планове, само че свързва деескалацията с контракти, гарантиращи неразширяването на НАТО, по-специално с Украйна. Неприемливо, споделят западните страни, които заплашват Русия с доста твърди наказания при положение на нахлуване.

Тези английски обвинявания прозвучаха, макар смекчаването на тона с Москва след седмици на словесна ескалация, а руснаци и американци се съгласиха да продължат идната седмица своите " откровени " договаряния, почнали в петък в Женева.

Руският министър на защитата Сергей Шойгу даже се съгласи да се срещне с английския си сътрудник Бен Уолъс в Москва - за първи път от 2013 година - съгласно източник от английското министерство на защитата.

Покана, която рискува да бъде сложена под въпрос от английските обвинявания.

„ Информацията, оповестена през днешния ден, акцентира мащаба на съветската активност, ориентирана към подкопаване на Украйна и дава визия за мисленето на Кремъл “, сподели в изказването английският външен министър Лиз Тръс.

Тя прикани Москва да " разреди " рецесията, като " следва дипломатическия път ". „ Всяко съветско военно навлизане в Украйна би било голяма стратегическа неточност с тежки загуби “, предизвести тя.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР