Имаме информация, че през последните две години не се е

...
Имаме информация, че през последните две години не се е
Коментари Харесай

Николай Нанков: Министърът на МРРБ е възложил ремонти за стотици милиони, а контролът е бил на ниво нула

„ Имаме информация, че през последните две години не се е осъществял надзор при стадий строителство и осъществяване на пътни прави “. Това съобщи в предаването „ Лице в лице “ по БТВ някогашният районен министър от ГЕРБ Николай Нанков.

„ Шишков е упълномощил поправки за стотици милиони. Контролът от негова страна е бил на равнище нула. Разплатил е на доверие без Института за пътища и мостове при предаване на обектите да е осъществил надзор. Това е строено през последните две години по време на служебните кабинети и държавното управление на Кирил Петков “, добави той.

„ Основен ремонт е осъществен на 7 километра, а на малко под 200 километра са осъществените настоящи поправки. Шишков се похвали с 16 километра от Автомагистрала „ Хемус “ – те бяха подготвени през 2021 година, трябваше единствено маркировка да се постави “, уточни Нанков. От партия ГЕРБ имат подозрения за липса на надзор по пътя за Предела, обхода на Ямбол, Тутракан и Разград. „ Шишков или с ядка тук от негови обекти, или да разреши ние да правим инспекции с немска самостоятелна лаборатория и българска “, сподели още той.

„ При първи, втори и трети лот има безусловно издадени документи до 2021 година и строителство. Две години съвсем нищо не се строи. Има дребни действия. За четвърти, пети и шести сектори има подготвени планове, отчуждени парцели, подготвени за строителни позволения. Участъците от Велико Търново до Търговище са с идейни планове и с процедирани подробни устройствени проекти “, безапелационен е Николай Нанков.

„ По нашия график всички строителни позволения от Ловеч до Търговище трябваше да се случат до май месец 2022 година “, акцентира някогашният районен министър. Според него вицепремиерът в кабинета „ Петков “ Гроздан Караджов е дал отговор, че сдружението „ Автомагистрали “ не е възлагало осъществяването на сектори от Автомагистрала „ Хемус “ без строителни бумаги. „ Едно са приказките на Шишков, друго са обстоятелствата. Искам той в това студио да Ви покаже един влезнал в действие акт за нелегално строителство на автомагистрала, без значение „ Хемус “, Видин-Ботевград или различен път. Всичко останало са внушения “, добави Николай Нанков и уточни, че Министерството на районното развиване не е прекратило към този момент подписаните контракти за градежа на автомагистралата. „ Шишков заплати няколко стотин милиона по пътя Видин-Мездра и по Автомагистрала „ Хемус “ над дадените задатъци. Той дава пари по същите контракти “, безапелационен е представителят на ГЕРБ.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР