Имаме и вътрешни, и външни проблеми, които са насочени директно

...
Имаме и вътрешни, и външни проблеми, които са насочени директно
Коментари Харесай

Бабикян: Трябва някой от изпълнителната власт да каже истината, че ще ни е трудно, а не да се отвличаме с цените на краставиците

Имаме и вътрешни, и външни проблеми, които са ориентирани непосредствено към ръководството на страната. Не може министрите да се отхвърлят от някакви решения, единствено тъй като съгласно някакво проучване българите желали това или това. Изпълнителната власт в една страна е тъкмо за това - да реагира, да води. Защото в случай че на следващия ден подложим на подозрение смъртната присъда, ами той българския народ и това желае, дайте тогава да го върнем! Т.е. по този метод не се ръководи - с референдуми и изследвания. Липсата на увереност, неналичието на предпочитание да се носи отговорност, популизма не водят до нищо положително. 

Това разяснява пред Нова тв Арман Бабикян.

След като сме във война, тъй като България е оповестена от Русия за зложелател, не можем да се вършим на незабелязващи протичащото се. Най-малкото властта не може да си го разреши. А виждаме тъкмо това - неглижиране на рисковете и ангажиране на вниманието със странични въпроси като да вземем за пример боже, за какво ни нарастнаха краставиците. Ами да, по тази причина нарастват. Някой от изпълнителната власт би трябвало почтено да се изправи пред хората, някой мощен политик, който не се интересува само от рейтинга си и да каже истината. Трябва да се каже истината - че ще ни бъде по-скъпо, че ще ни е по-студено, ще ни бъде по-трудно и не, няма да ни тръгне растежа нагоре нито тази, нито идната година. Но пък имаме проект по какъв начин да излезем от това. А не непрестанно да се хвърлят бонбончета наляво и надясно и да се споделя, че въпреки всичко имаме захарчета и всичко ще мине. Не, няма да мине. И това важи за целия свят, изключително за Европа. Трябва да се каже истината, че ще ни бъде на всички доста мъчно, разяснява той. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР