Имаме хубави ваксини в момента и трябва да ги слагаме.

...
Имаме хубави ваксини в момента и трябва да ги слагаме.
Коментари Харесай

Кантарджиев: Потенциалът на делта варианта не е за подценяване, лекарите са подготвени

Имаме хубави ваксини сега и би трябвало да ги слагаме. Отпуска се душата като си имунизиран.

Това сподели някогашният шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания и сегашен съветник по имунизация в Столична община проф. Тодор Кантарджиев в утринния блок на Българска национална телевизия.
 Проф. Тодор Кантарджиев: До края на месеца броят на инфектираните с COVID-19 ще се удвои Проф. Тодор Кантарджиев: До края на месеца броят на инфектираните с COVID-19 ще се удвои
До края на месеца броят на инфектираните с COVID-19 ще се удвои. Това прогнозира  проф. Тодор Кантарджиев в утринния блок на Нова те...

Хората добре знаят за разпространяването на инфекцията и към този момент страната е в оранжевата зона. Хубаво е времето, прелестно е и предпоставките за това, че вълната пристигна по-рано предпоставките са три. Първата причина е, че разновидността е делта, при който заразяването става по-лесно. Втората причина е, че много хора се събират на близко разстояние – в случай че не съблюдаваме леките ограничения, ще би трябвало да съблюдаваме тежките ограничения. Третата причина е забавената имунизация. 

Кантарджиев предизвести, че делта разновидността визира младежите и е доста по-заразен. Потенциалът на делта разновидността не би трябвало да се подценява, само че лекарите са готови, увери той. 

Винаги при нас ограниченията са били навременни, само че когато се вкарват нови ограничения, те би трябвало да се изясняват, сподели Кантарджиев, който не е последовател на най-крутите ограничения. 

Той посочи, че 10 заболели заразяват 13 души и в случай че продължи две седмици по този начин ще стане огромно натоварване на системата на опазването на здравето. Проф. Кантарджиев се надява, че рецесията ще бъде доста по-добре ръководена коронавирус рецесията от Министерство на здравеопазването. 
 Проф. Кантарджиев предложи да се имунизират и децата Проф. Кантарджиев предложи да се имунизират и децата
В България се следи подправено епидемиологично благоденствие във връзка с COVID-19. Това сподели в изявление за предаването „ Добър ден,...

Кантарджиев се надява още МОН да вземе най-хубавите ограничения и правила, за може образователната година да стартира в точния момент.

Прочетете още по тематиката:

Още от ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР