Имаме готовност за предприемане на евакуация на български граждани и

...
Имаме готовност за предприемане на евакуация на български граждани и
Коментари Харесай

Мария Габриел: Имаме готовност за предприемане на евакуация на българи от Русия

Имаме подготвеност за предприемане на евакуация на български жители и чиновници на дипломатическите ни представителства от Руската федерация, съобщи министърът на външните работи Мария Габриел след след съвещанието по отношение на изострената обстановка в Руската федерация, свикано в Министерския съвет от премиера Николай Денков. 

До момента няма заявки от искащи да изоставен страната, сподели Габриел. Тя означи, че Министерство на външните работи следи с нараснало внимание обстановката и напомни, че българските жители са предизвестени да заобикалят пътувания по отношение на военното напрежение в региона на Ростов на Дон.

На съвещанието е разисквано още и ситуацията на българските жители на територията на Русия. 

В съвещанието участваха също министрите на защитата и на вътрешните работи Тодор Тагарев и Калин Стоянов, началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов, ръководителят на Държавната организация „ Национална сигурност “ Пламен Тончев, ръководителят на Държавната организация " Разузнаване " Антоан Гечев и шефът на службата „ Военно разузнаване “ бригаден военачалник Венелин Венев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР