Имаме готовност да приберем още българи от Израел, ако се

...
Имаме готовност да приберем още българи от Израел, ако се
Коментари Харесай

Министър Гвоздейков: Имаме готовност да приберем още българи от Израел, ако се наложи

Имаме подготвеност да приберем още българи от Израел, в случай че се наложи. Авиокомпаниите не са спрели полетите до такава степен, само че в случай че хората не могат да си купят билет или има някакъв проблем, можем да се отзовем, разяснява транспортният министър Георги Гвоздейков по Би Ти Ви във връзка със обстановката в Израел. Той персонално беше на борда на самолета, който прибра българите от атакуваната страна.

Гвоздейков изясни, че занапред проведеният щаб ще направи разбор на хората, които имат предпочитание. Посолството на България в Израел има тази задача. А при предпочитание, могат да бъдат качени и чежденци, както се случи с първия полет, който дойде нощес.

Днес рано сутринта се прибраха 87 наши жители, които бяха посрещнати от шефа на Народно събрание Росен Желязков и вицепремиера Мария Габриел. Снощи на летището кацна и първият аероплан, с който се прибраха 92-ма българи.

Министърът пресметна, че за един ден с държавния „ Еърбъс “ са съумели да приберат към 130-140 индивида.

„ Полетите се правят при строги ограничения за сигурност, самите процудери за утвърждение са комплицирани, изключително когато няма плануван полет, най-после се стигна до решението, да запишем, че полетът е дипломатически, с цел да може да приберем по-бързо жителите си “, сподели Гвоздейков.

Той дефинира обстановката в Израел като комплицирана и напрегната.

„ Бяхме на летището и не ни разрешаваха да слизаме, всичко се организира при прецизни ограничения за сигурност. Самото напредване на хората до летището се провежда от нашето посолство в Израел, има формирани коридори за трансфер при изключителни ограничения за сигурност “, добави още той.

По отношение ограниченията за отбраната по летищата, Гвоздейков сподели, че те постоянно са засилени при такава конюнктура.

„ Когато има евентуална обстановка и война, постоянно си има проект. Към момента са взети ограничения и по интернационалните летища “, разяснява още той.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР