Имаме едно много счупено нещо, наречено държава, и трябва да

...
Имаме едно много счупено нещо, наречено държава, и трябва да
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Имаме едно много счупено нещо, наречено държава

" Имаме едно доста счупено нещо, наречено страна, и би трябвало да имаме огромна разлика с другите, с цел да се оправим. Ако разликата е няколко %, ще е рисковано да се вкараме в ръководството ", съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов  Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г в Търговище.

" Били слаби институциите?! Ами сегашните институции са назначени от Политическа партия, Демократична България, Българска социалистическа партия, да не пропуснем и Има Такъв Народ. Последните, две години говореха доста дивотии. Като видяха за какви крадци става дума, тогава чак потеглиха да излизат от обединението ", сподели той.

" Магистралата щеше да ви е подминала към този момент и да е към Велико Търново. Това са 2 години застой, като се изключи държавния дълг, който пораства нагоре ", посочи Борисов.

Той призна, че ще е мъчно да оправят ситуацията, само че напомни предходните рецесии, с които ръководството на ГЕРБ са се справили. " Когато дойдохме през 2009 година, беше международната финансова рецесия, само че ГЕРБ беше крепък и успяхме да измъкнем страната. После 2013 година Пламен Орешарски докара до банкрут на КТБ, неплащане на силата на американските централи и бяхме наказани от руснаците за двата реактора, само че ГЕРБ беше крепък и за една година изплатихме на вложителите от КТБ, на руснаците, на американците и излязохме чисти, като сваляхме и дълга и бяхме първенци в Европа по най-нисък дълг, а управлявахме и с бюджетен остатък ", посочи Борисов.

Той напомни и че по време на неговото ръководство мигрантският поток е бил овладян дружно с Шарл Мишел, Урсула фон дер Лайен и Реджеп Ердоган, до момента в който в този момент има отчасти бедствено състояние в Свиленград поради мигрантите. " След 2 октомври с Ердоган доста бързо ще го решим този въпрос. Цените на горивата ще слязат надолу, на газа също – аз имам решение, тъй като съм го правил 12 години, не говоря ей по този начин ", даде обещание Борисов.

Той описа и по какъв начин Асен Василев е твърдял пред американското посолство, че ГЕРБ е срещу присъединението на Северна Македония в Европейски Съюз. " В същото време аз от Банкя приказвам с Урсула фон дер Лайен и подсигурявам по какъв начин това не е правилно. На другия ден се принудихме и внесохме предложение на Народното събрание да поддържа Френското предложение ", съобщи водачът на ГЕРБ.

Борисов упрекна " Продължаваме промяната ", че още не е декларирала своя позиция против Владимир Путин в отговор на мобилизацията и нуклеарния шантаж.

" Много ме е боязън в действителност, че всеки ден атомната централа в Запорожие я нападат непрекъснато и в този момент, когато виждам какъв брой се изнерви ситуацията, експанзията на Путин е забележима и целият либерален свят сме твърдо решени, че това би трябвало да завърши. Руският народ ни е другар, само че това, което прави Путин, е отвън всевъзможен естествен коментар – нуклеарен шантаж и пердах по Запорожие, а тя е извънредно близо до нас. Няма по какъв начин да не съм срещу човек, който директно ни заплашва ", сподели Борисов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР