Имаме едно дете с положителен тест и един карантиниран клас.

...
Имаме едно дете с положителен тест и един карантиниран клас.
Коментари Харесай

Директор на столично школо горещ призив към родителите

Имаме едно дете с позитивен тест и един карантиниран клас. Всичко друго в просветителния развой при нас върви отлично. Това сподели в предаването "Още от деня " по Българска национална телевизия шефът на столичното 119-то Средно учебно заведение "Акад. Михаил Арнаудов " Диян Стаматов.

В момента не стигаме въобще до уединяване на възпитаници. Децата, които имат признаци – кихане, кашляне, температура, ги връщаме от вратата с родителите им у дома. Ако се случи по време на деня, изчакват в обособена стая родителите си. Това нормално са деца от първи до трети клас, останалите сами се прибират у дома, съобщи той.

Молим родителите, чиито деца имат най-обикновена хрема, най-обикновено кихане, да не водят децата си в учебно заведение. В момента родителят може с нормално заявление да уведоми учебното заведение и детето да остане у дома за три дни по фамилни аргументи. Тези три дни обаче са незадоволителни и по тази причина сме на мнение, че те би трябвало да се усилят на 10 или 15.

Това е в полза на родителите. Възможно е да има злоупотреби, само че в обстановката, в която сме, би трябвало да обърнем внимание на по-големия % от хората - тези, за които образованието е от първостепенно значение. Който желае да злоупотреби, постоянно ще откри метод, уточни Стаматов.

Той посочи, че на този стадий не е належащо учениците да показват негативен PCR тест. Преценката е на персоналния доктор и на родителите, изясни Диян Стаматов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР